Velg en side

Løk, hvitløk, rød og grønn chilli

Eg hadde en plan – nemlig å lage en sunn og sterk chilligryte ala Kjetil!

I dag satte eg planen ut i livet, og her kjem nokre glimt frå dette prosjektet!

Målet var altså en sunn lunsj/middag/kvelds, med mye futt i…

Eg har jo som ofte ingen oppskrift, “båten blir til mens mann ror” , kan en vel kalle det.

Så i denne gryta havna alt det eg trudde kunne fungere bra!

Sånn gjekk eg fram
En stor løk – fikk frese i litt rapsolje, før den fikk selskap av en 3-4 fedd kvitløk og 3 grønne og 1 rød chilli (med alle frø og sånt, for her skulle det bli sterkt!).

Bønner, to bokser med tomater (en med mexicansk krydra tomater)

Bønner som hadde stått i vann over natta, og kokt i ca 35 min, havna også i gryta, tett fulgt av to bokser med hermetiske tomater.

Så har eg dei siste dagane testa ut Tofu (også kalt bønne-ost), som egentlig er ganske kjedlige greier (men sundt…),men eg tilsatte ein god dose med dette i gryta. Tanken var at det kanskje kunne få ta til seg litt smak av chillien… Pluss at det bidrar med enda meir proteiner!

For å dempe litt på tomatsmaken, tilsatte eg ein boks med kokkosmelk (av den lette typen). Men no begynte eg å frykte at det skulle bli for lite smell i smaken, så eg supplerte med 3 nye små grønne chillier…

Pluss en del ymse krydder, inkludert paprika, pepper, kajenepepper og hot-chilli powder!

No fekk dette stå å koke ei stund. Nemnde eg forresten at eg starta med dette kl 08.30? Så når eg skulle ein tur på kontoret, plasserte eg gryta i steikovnen, satte denne på ca 70 grader og lot den stå å kose seg til vi returnerte i 15-tida, og gryta havna igjen på kokeplata til vi var klare for mat! Men berre eg våga å ete av chillien (Silje tok ein liten smak, men…).

Fungerte det?
JA! Det vil eg med stort frimod påstå… Servert med ein god dose med mager kesam, satt dette som et skudd! Det varma for å sei det sånn…  Og no, til kvelds, har eg satt til livs nok ein prosjon. Denne gangen supplert med litt brokkoli og fullkornspasta, konge!

Fristende?
Ja, kva synest du?  Kunne du tenkt deg å smake/prøve å lage dette… Eller er det fullstendig uaktuelt?

Her er Tofu´n på plass...

En dose med mager kesam gjore susen!