Velg en side

Trene Lekendelett?

Har du vurdert å begynne å trene litt mer enn du gjør per i dag? Jeg har selv erfart hvor tungt det bokstavelig talt kan være å komme i gang. Men jeg har også erfart hvor kjekt det er når trening har blitt fast inventar i hverdagen.

Her er noen tips til deg som vil trene mer

1. Litt er bedre enn ingenting:
Start lekende lett. Så kan du heller øke gradvis. Ikke jag etter det “perfekte”. Fokuser heller på det som er realistisk å oppnå.

2. Prioriter søvn:
Det har lite for seg å gi gass på trening hvis ikke kroppen får nok søvn.

3. Fyll på med godt drivstoff:
Få i deg nok energi og gode byggesteiner for at kroppen skal fungere best mulig.

4. Gjør det sammen med noen:
Det er mange gode grunner til å trene sammen med noen. En kan motivere hverandre, dele kunnskap, bygge vennskap, osv.

5. Bli medlem på et treningssenter:
Det sier seg selv at på et treningssenter ligger forholdene godt til rette for trening, og det er lett å gradvis øke belastningen på treningen. Jeg trener på Fitnesspoint på Stord, gi en lyd om du vil være med! 

6. Tren variert:
Kroppen trenger stimulering på ulike måter. Hjertet trenger å få slå hardt og lenge, musklene trenger belastning for å bli sterkere, for å nevne noe.

7. Ikke tren for variert:
Det er ikke nødvendig å bytte øvelser hver gang. Ha et program med de mest grunnleggende bevegelsesmønstre og prøv å bli gradvis sterkere i disse øvelsene.

8. Ha nødvendig utstyr:
Det er kjekt med gode løpesko, dersom du skal løpe. En ok pulsklokke kan gi nyttig informasjon. Komfortable og funksjonelle treningsklær gjør det kjekkere å trene. Finn ut hva som er nødvendig for dine behov, men ikke overdriv…

9. Tenk langsiktig:
Ikke tenk at dette er noe som skal pågå i noen uker. Trening er ferskvare, så legg opp til en rytme i treningen som kan vare livet ut.

Hva er ditt beste treningstips?

Del dine tips med meg, send en e-post til trening@lekendelett.net