Velg en side
Anbefales!

Anbefales!

Everybody hurts
I det siste har jeg jobbet litt med temaet ”Everybody hurts” (lidelsens problem). R.E.M. har en sang med denne tittelen, og musikkvideoen er laget av Jake Scott. Denne videoen er veldig bra synes jeg, derfor ble jeg interessert i å finne ut litt mer om Jake Scott (sønn til Ridley Scott).

Welcome To The Rileys
Denne filmen tar også en kikk på lidelsens problem på en måte. Vi møter ekteparet Rileys som har opplevd å miste datteren sin i en bilulykke. Lois Riley har trukket seg helt tilbake, og går ikke ut av huset lenger. Hun regner seg nesten som død allerede. Douglas Riley (spilt av James Gandolfini, kanskje mest kjent som Tony Soprano) er en frustrert ektemann som finner trøst i poker og en affære med en servitrise på den lokale kafeen.

Ut på tur
På en forretningsreise til New Orleans tar livet en ny rettning for Douglas. Han møter en ung jente, Allison (spilt av Kristen Stewart), som jobber som stripper/prostituert, og Douglas bestemmer seg for å ta seg av den ”fortapte datteren”. Han flytter inn i det falleferdige huset hun leier, og prøver å fikse både huset og livet til den unge jenta.

Ristet ut
Når Lois får vite at Douglas ikke kommer tilbake fra New Orleans blir hun nødt til å rive seg løs fra nervemedisin, og tryggheten bak den lukkede døren i huset deres. Hun setter seg i bilen, og drar for å finne ut hva som egentlig har skjedd med mannen hun har vært gift med i over 30 år.

Tris og vakker
Dette er en trist film på mange måter. Situasjonen til Douglas og Lois er rimelig mørk. Allison sitt liv er helt grusomt. Men møte mellom disse menneskene, og det lille glimtet av håp vi får, gjør at dette er en svært vakker film!

Barmhjertig samaritan?
På en måte kan Douglas fremstå som en oppdatert versjon av ”den barmhjertig samaritan”. Han er på ingen måte en perfekt mann, men han går inn i en mørk og skitten situasjon, og prøver å forbinde sårene til denne jenten som er slått og missbrukt.

Hvor lett hadde det ikke vært for Douglas å enten gå forbi, eller å selv utnytte denne jenten? I stede elsker han og gir både penger og seg selv, uten å kreve noe tilbake…

Har du sett filmen?

Hva tenker du om måten Douglas tar seg av Allison?