Velg en side

Hardt arbeid i varmen...

Onsdag hadde vi en lang og innholdsrik dag!
Vi skulle ut på landsbygden for å være med å feire at en ”søndagsskole” (som de har på onsdag) fylte 4 år. Men for å få mest mulig ut av dagen reiste vi ekstra tidlig , og tok en omvei for å utforske litt.

Ikke på kartet
Veien vi tok er ikke med på nyere kart. Men standarden på veien var egentlig veldig grei (stort sett). Så kanskje de bare vil holde den litt hemmelig? Uansett så fikk vi en fantastisk tur, gjennom et område hvite ikke pleier å besøke. Derfor vakte det oppsikt når vi spratt ut av bilen for å ta bilder og video av landskap, dyr og folkeliv.

Høsten er moden
Vi fikk til og med se og snakke litt med noen damer som drev å høstet ris på ”gamle måten”, med å banke kornbånd mot noen tønner. Jeg havnet forresten nesten uti selve rismarken da jeg, i iveren etter å få best mulig vinkel på filmingen, trakket litt for langt ut på den smale stien vi gikk på.

Ingen røk uten lava?

Vulkan
Vi fikk også med oss aktivitet i en vulkan som kanskje kommer til å gå i luften på sikt… Det er 400 år siden sist den hadde skikkelig utbrudd, så de var ganske spente på hvordan det kom til å bli fremover. For filmen sin del hadde det jo vært fint med litt lava, men med tanke på lokalbefolkningen bør vi jo være glade for at det kun var røk denne dagen!

Rørt til tårer
Etter en lang kjøretur, kom vi frem til målet for ekspedisjonen: Søndagsskolen til ”Mama Iovana” (eller Happy som hun kaller seg selv). Rundt 70 barn var på plass i den relativt lille stuen. Jeg har vært på en del lagsbesøk i ymse bedehus og hjem, men det vi opplevde der tror jeg topper det meste. Når de tok løs og sang var det ikke fritt for at jeg kjente noen tårer presse på. Happy sin historie om bakgrunnen for barnelaget, og om hvordan hverdagen deres er, var også en sterk opplevelse! Den kan du kanskje lese om i Superblink på sikt…

Langt på natt
Etter et flott møte med mye sang, andakt, deilig mat, mer sang og en lang prat med Happy. Tok vi ”strakeste” vei hjem. Det tok ca 3,5 time. Deler av veien var fullstendig oversvømt, og hjulstillingen på bilen vi kjørte bør nok få en liten justering etter møte med noen dype hull i veien her og der. Vel hjemme kunne de andre krype til køys, overlastet med inntrykk. Mens jeg måtte få overført dagens videomateriale til mac´en og backup, pluss få ladet kamera til neste dag. Kl. 03.00 tok eg kveld.

06.00
Var vel ikke helt våken og klar når frokosten sto på bordet neste morgen, men vi kom oss nå opp og ut til en ny og spennende, men heldigvis ikke fult så lang dag!

For en jobb!
Jeg er enormt heldig som har fått være med på denne turen! Det blir spennende å se hva resultatet blir når metervis med film skal redigeres! Håper vi kan få videreformidlet noen av de inntrykkene vi har fått på turen, og at det kan inspirere givergleden til folk i Norge.