Velg en side

Sambåndet.no publiserte i dag en tankevekkende sak.

Les den her: “Ønsker flere talere veggen”

Kretsleder i Nordmøre og Romsdal indremisjon, Arild Ove Halås, oppfordrer bedehusforsamlingene til å bruke andakter på storskjerm. Foreksempel de som ligger på preik.tv.

Men noen bedehusfolk er skeptiske til forslaget

Noen mener til og med at dette er «forkastelig».

Dette måtte jeg kommentere!

Så her er kommentaren jeg postet på Sambåndet.no:

Som prosjektleder for Preik.tv er jeg kanskje en liten smule ”innhabil” i denne saken… Det kommer vel ikke som et sjokk at jeg mener at det å bruke taler fra nettet, enten fra preik.tv eller andre gode kanaler, er en veldig fin ting.

(Du kan forresten sjekke ut videotaler.no for mange gode taler fra NLM)

Når det i denne saken kommer frem at noen skal ha uttalt at det er «forkastelig» (et ganske sterkt uttrykk), men uten en begrunnelse synes jeg det er litt trist.

Ser at Sambåndet.no har forsøkt å komme i kontakt med flere av de som har uttalt seg negativt, men at ingen av dem har ønsker å si noe offentlig.

Kanskje er dette fordi de nå har fått tenkt litt på saken, og funnet ut at det å kalle
dette for «forkastelig» ikke henger helt på greip?

Jeg håper en i stede for å se ulempen med å bruke talere via video, vil se mulighetene. Ikke at det skal erstatte forkynnerne, men at det kan være et godt supplement.
Det er forresten kanskje ikke helt ubibelsk å gjøre det på denne måten. Har du tenkt på det Paulus skriver:

”Når dette brevet er lest opp hos dere, så sørg for at det også blir lest opp i menigheten i Laodikea, og at brevet fra Laodikea også blir lest opp hos dere.”
(Paulus’ brev til kolosserne 4.16)

Han var altså ikke alltid tilstede fysisk, men ordene fra ham ble like fullt formidlet til forsamlingen.

Jeg er rimelig overbevist om at hadde Paulus hatt et videokamera tilgjengelig, ville han ha laget en video i plassen for (eller i tillegg til) et brev, og gitt instruks om at de skulle vise denne i de ulike forsamlingene.

Så min oppfordring er klar: Test ut flere talere på veggen!

(PS: Preik andaktene er ofte ganske korte, så de fungere både som åpning i et møte, eller som innledning til samtale. Eller det går ann å bruke to andakter fra preik.tv på et møte, slik som noen ungdomslag gjør.)


Har du en kommentar til denne saken?

Da kan du delen den med meg her, eller aller helst ta turen over på Sambåndet.no og kommenter på saken der!