Velg en side

I romjula blir jeg fort litt rastløs. Det kan jo komme av en liten overdose av kalorier, kaker og kinasjakk (nei, har ikke spilt det enda, men måtte ha et ord til på k).

Eller det er fordi tiden renner ut for 2018, og et splitter nytt 2019 banker på døren. 

Uansett, så begynner hjernen å kverne litt på hvilke mål jeg skal sette meg for 2019. 

Til nå er det disse som har kommet med på listen over mål her på hjemmebane.

Er det lekendelett å bake brød?
 1. Bake brød minst en gang i uken
  Hvorfor et sånt mål? 
  Fordi det å bake brød er noe jeg synes er veldig artig, men som jeg gjør alt for sjeldent. Ikke minst er det godt og ganske økonomisk (tror jeg). 
  Et delmål er å få teste ut diverse nye oppskrifter jeg har funnet på Pintrest. 
  (I stede for å bare romstere rundt på måfå og mikse det jeg tilfeldigvis finner i skapet). 

  Utfordring til deg:
  Har du en fantastisk bra oppskrift på brød som du kan og vil dele med meg? 
  Send meg gjerne en e-post: kjetil@lekendelett.net

 2. Bli litt mer lik Lars Monsen
  Hva? 
  Du teker kanskje at det var et litt merkelig mål? 
  Vel, det hørtes litt mer spennende ut, enn «jeg skal bli litt flinkere på friluftsliv». 
  Men det er det som er tanken. 
  Etter at vi fikk Lolli inn i familien, har det blitt betraktelig flere turer ut. 
  Sånn sett er vi godt på vei mot målet. 
  Nå har jeg aldri sett et helt tv-program med Lars Monsen, men jeg har fått med meg såpass at han er over snitte god på friluftsliv. Så steg en blir kanskje en tur til biblioteket for å låne en bok eller fem av Monsen. Må jo være noe lurt å hente i «101 Villmarkstips». 
  (Tok en pause i skrivingen og logget på mappami på biblioteket, så nå er alle bøkene de har av Monsen reservert …)  

  Utfordring til deg:
  Hva er ditt beste villmarkstips? 
  Send meg gjerne en e-post: kjetil@lekendelett.net

 3. Justere middagene opp noen hakk 
  Etter at Silje tok jobben som daglig leder på SunnBok har jeg relativt ofte ansvar for middagslaging i heimen. Det har en tendens til å bli i overkant lekendelett. Selv om kidsa ikke har problem med fiskepinner eller pølser i brød, tror jeg det er potensiale for mer næringsrik og spennende kost. Også her er planen å hente inspirasjon via Pintrest. Eller kanskje jeg skal sjekke ut en av de mange oppskriftsbøkene vi har liggende. Her må det ganske mye planlegging til tror jeg. Har du tips om gode ukesmenyer og handlelister? Gi en lyd…   

  Utfordring til deg:
  Hva er ditt beste middagstips? 
  Send meg gjerne en e-post: kjetil@lekendelett.net

 4. Drikke kvalitetskaffe litt oftere
  Som ofte drikker jeg mye, men billig kaffe. Det er typisk meg å hamstre et lass med kaffe når det er tilbud. Det er helt ok. Men jeg skulle gjerne, inn i mellom, testet ut litt mer avanserte alternativ en Ali frokostkaffe. Og siden jeg fikk utstyr for håndbrygging av kaffe til jul, tenker jeg at 2019 må bli året for (litt) kvalitetskaffe. 

  Utfordring til deg:
  Hva er din favoritt kaffe?  Og hvor kjøper du den? 
  Send meg gjerne en e-post: kjetil@lekendelett.net

Klaff for en kopp kaffe?

Hva er dine mål for 2019?

Del de gjerne i en kommentar!