Velg en side

Takk til VG!

Takker og bukker
Først og fremst vil jeg takke alle som tok turen innom bloggen min, og takk til VG som  la innlegget “Hvordan var Jesus?” som dagens anbefaling på Lesernes VG.  Det har skapt en del mer trafikk til siden en normalt, og ”litt” flere kommentarer!

Takk til alle dere som engasjerer dere, og skriver kommentarer! Det setter jeg stor pris på! Både ris og ros…

Har fundert litt på om eg burde prøve å gå inn i detalj å svare på hver enkel kommentar, spørsmål, påstand osv. Men ser at det har jeg ikke tid til å prioritere.

Men har lyst til å si dette:

  • Dersom du synes at blogg innlegget var skuffende, og ikke inneholdt alt om hvordan Jesus var (faktisk bare en liten detalj) , så beklager jeg så klart viss du føler deg lurt av overskriften. Det var ikke hensikten. Den gode nyheten er jo at det bare er å slå opp i Bibelen å undersøke videre på egenhånd….
  • Dersom du er ute etter mer grundige begrunnelse av hvorfor evangeliene er gode kilder til informasjon om Jesus kan du sjekker ut boken: ”Kristen med god grunn” av Stefan Gustavson. Nettsiden til Bjørn Are Davidsenhttp://www.davincikoden.info har også mye god info. Eller du kan ta steget inn på denne siden BeThinking.org! Der finner du mye bra!
  • Dersom du ønsker mer informasjon om Jesus og kristen tro vil jeg anbefale at du sjekker ut omGud.net og hvorforjesus.net. Dersom du blir med på hvorfor jesus kurset, får du også muligheten til dialog med en e-choach, som du kan pepre med spørsmål og innvendinger mot kristen tro.
  • Dersom du ønsker dialog med meg, er det bare å sende en mail til meg

Hvem var Jesus?
Det er ikke tvil om at dette er et viktig spørsmål, som er viktig å undersøke…

“Hvem sier dere at jeg er?” Spurte Jesus disiplene sine, og det er like aktuelt i dag…

C.S. Lewis skriver noe treffende i sin bok “Se det i øynene”

“Jeg prøver her å hindre noen i å si det virkelig tåpelige som folk så ofte sier om Ham: «Jeg kan akseptere Jesus som en stor morallærer, men jeg kan ikke godkjenne hans påstand om å være Gud».

Det er det eneste vi ikke må si… En mann som bare var et menneske og sa den slags ting som Jesus sa, ville ikke være noen stor morallærer. Enten ville han være sinnssyk – på lik linje med den som sier at han er et bløtkokt egg – eller han ville være helvetes djevel.

Vi må gjøre vårt valg. Enten var, og er, denne mannen Guds Sønn, eller han var gal eller noe verre…”