Velg en side

Lytt og stem på #EnNySang

Over 70 låtskrivere har sendt inn lovsanger til lovsangskonkurransen #EnNySang.

Akkurat nå, ut januar (?), kan du stemme på den du liker best!

Jeg tok en liten ”prat” via facebook med John-Inge Rolfsnes, en av de som har sendt inn sanger til konkurransen.

John-Inge-Rolfsnes

Hvor lenge har du vært opptatt av musikk, og hvordan begynte det?

Jeg har vært opptatt av musikk så lenge jeg kan huske. Men det begynte vel for alvor når mine eldre søsken kom hjem med kassetter av det svenske hardrockbandet Jerusalem på begynnelsen av 80-tallet.

Hvordan vil du definere lovsang, og er det viktig at kristne lovsynger?

Lovsang er sanger som kaster glans på og opphøyer Gud og Jesus. Lovsang og tilbedelse har fulgt dei kristne så lenge kristendommen har eksistert.

Musikk er eit universelt språk som for mange er en naturlig måte å uttrykke seg på overfor vår skaper og Herre.

Jeg tenker det er viktig at kristne lovsynger og tilber. Men samtidig er det viktig å si at det er mange måter å tilbe på, og at dette handler vel så mye om prioritering og fokus, som kan komme til uttrykk på mange ulike måter. Dette gjelder både musikksjangrer og andre uttrykksmåter.

Hvordan er prosessen med å skrive en lovsang?

Prosessen med å skrive en lovsang kan variere fra sang til sang. Av og til kan du ta utgangspunkt i et tema og jobbe fram en og en tekstlinje. Mens andre ganger kommer det gjerne en spontanreaksjon av takknemlighet i form av en sang.

Noen ganger opplever jeg at jeg “får” en sang fra Gud. Men som regel ligger det rett og slett et godt stykke arbeid bak en lovsang.

På en del ungdomsmøter bruker de lovsang via YouTube som singback…
Hva tenker du om denne trenden?

Ja, jeg er klar over at det er mer og mer vanlig å bruke YouTube og singback på ungdomsmøter. Personlig syns jeg dette både er positivt og negativt.

Dette er positivt når en ikke har tilgang på musikere og band som kan spille og lede lovsangen.

Men jeg syns det blir negativt når en heller slår seg til ro med dette, i stedet for å elske fram musikere og sangere som kan få utvikle sine evner og talent. Det vi finner på nettet er høy og god kvalitet på, og dette kan lett låte bedre enn om vi lar unge musikere få slippe til. Men jeg er redd for konsekvensene av dette på lang sikt.

Hvorfor deltar du i prosjektet “En sang”?

Jeg deltar i prosjektet En Sang fordi jeg ønsker å nå lenger ut med musikken min, og fordi jeg nå kjenner meg klar for å ta nye skritt i forhold til en lovsongsteneste.

Hva betyr den sangen du sende inn for deg?

Jeg har sendt inn flere bidrag til En Sang. Sangen “Radikal” som nå ligger ute på web er kanskje den av mine lovsanger som har blitt mest brukt.

Dette er en sang som jeg opplevde jeg “fikk” da jeg jobbet som lovsongsleder i Salem menighet i Trondheim. Pastoren min spurte om jeg hadde en sang om det å leve radikalt for Gud, da dette var noe han skulle tale om på møte den kvelden.

Jeg satt på kontoret mitt med gitaren og sangen bare kom (1. vers + refr). Da jeg fremførte sangen på møtet et par timer senere skjedde det noe helt spesielt. Folk trykket sangen til sitt bryst og hele forsamlingen reiste seg og sang med av full hals. Dette var en veldig sterk opplevelse. Mange har sagt at denne sangen har betydd mye for dem.

Senere har jeg skrevet et vers til, samt redigert og foredlet litt i prosessen rundt En Sang.

Vil du stemme på denne sangen går du inn på denne siden

Har du noen musikktips du kan dele?

Musikktips:

  • David Andre Østby
  • Matt Redman
  • Impuls
  • Chris Tomlin
  • Tim Hughes
  • David Crowder Band
  • Steven Curtis Chapman mm.