Velg en side

Nok en zombiefilm
Men denne gangen med en romantisk vri!
En til tider blodig og ekkel film, med et vakkert budskap om håp og kjærlighet.

Postapokalypse
Filmen Warm Bodies tar oss med til en postapokalyptisk verden. Noe, ingen vet helt hva, har ført til at store dele av verdens befolkning nå vaser rundt i en tilstand som levende død. Zombier eller Corpses som det heter i denne filmen.

Monster
Men ikke nok med at noen er zombier, det finnes også noen monsterlignende skikkelser, Bonies, som er enda mer usympatiske enn zombiene. Bonies er de zombiene som har mistet alt håp, og alle spor av menneskelighet.

Mot normalt
Det normale plottet i en zombiefilm er kampen for å overleve. Mennesker mot zombier, og de som løper fortest eller skyter best overlever. Men her har denne filmen tatt en spenstig vri. Det er nemlig ikke så sort hvitt. Vi møter R (Nicholas Hoult) som er en zombie, men som har innsett at det er noe galt med måten han lever på. Han lengter etter relasjoner til de som er rundt ham, men han har et problem han ikke kan løse på egenhånd…

”What’s wrong with me? I just want to connect. Why can’t I connect with people? Oh, right, it’s because I’m dead.” – R

På jakt etter…
En dag, når han er ute på jakt etter mat (mennesker) sammen med en gjeng med zombier, møter han Julie (Teresa Palmer). Hun er også på jakt etter forsyninger og medisiner til menneskene som har forskanset seg bak en stor mur. Kampen og middagen er i full gang, når R sitt sløve zombieblikk møter de skrekkslagne øynene til Julie for første gang. Det uunngåelige skjer (nei, han spiser henne ikke), søt musikk oppstår og noe nytt er på gang i R sin tilværelse. Han beskytter Julie, og får henne helskinnet med hjem til flyplassen der han bor i en forlatt 747.

Dette er starten på noe som skal snu opp ned på tilværelsen, ikke bare for R og Julie, men for hele menneskeheten…

Jeg liker zombiefilmer
Tro det eller ei. Men filmer som Shaun of the dead, Zombieland, From Dusk to Dawn osv. står langt oppe på listen av filmer som på en eller annen måte har gjort inntrykk. Og The Walking Dead tv-serien er en av de få seriene jeg prøver å få med meg. Hater du slike zombiefilmer, kan det godt hende du også bør styre unna Warm Bodies. Selv om den på ingen måte er like blodig som andre filmer i denne sjangeren.

Fascinerer?
Det er noe med det zombiene symboliserer. Jeg ser på det som en metafor for døden som jakter på oss mennesker. Som vi ønsker å unngå, lengter etter å bli reddet fra. Sikkert flere sider med zombien, og du kan lese mer om historikken til zombifilmer her.

Den som venter på…
Warm Bodies har jeg hatt lyst til å se helt siden jeg registrerte at James Harleman skrev om den på Cinemagoug. (Selv om jeg ikke leste det før nå etter at jeg selv har sett filmen.)

Det han skriver anbefales å sjekke ut!

Ikke skuffet
Warm Bodies innfrir som en litt sær film med en ny vri på to kjente sjangere. Men det er også en film som kan by på mer en 98 minutt med underholdning! Den kan få oss til å tenke gjennom hva det betyr å være menneskelig, hvordan vi forholder oss til de vi har rundt oss.

Bibelsk?
Våger du å ta steget helt ut, er det en film som kan få oss til å tenke på noe av det bibelen sier, om at menneskeheten faktisk er døde på grunn av synd. Men at vi på grunn av Jesus sin kjærlighet til oss har mulighet til å gå over fra døden til livet. Vil du vite mer om dette kan du sjekke ut videoen på denne siden!

Aktuelle bibelvers å tenke på da kan være:

 • “Jeg vet om dine gjerninger. Det heter om deg at du lever, men du er død.” Joh.op.3.1
 •  “Vi var av naturen vredens barn, vi som de andre. Men Gud er rik på barmhjertighet. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre misgjerninger. Av nåde er dere frelst.” Ef.2.3-5
 • “Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.”
  Joh.5.24

Spørsmål til samtale:

 • Hvorfor tror du det lages så mange filmer med zombier?
 • Hvordan var førsteinntrykket ditt av filmen?
  Likte du den? Hvorfor / hvorfor ikke?
 • Hvordan reagerte du på sammenblandingen av romantisk komedie og zombie sjangeren
 • Føler du det av og til som R? Tom, sleper deg gjennom livet, blottet for formål?
 • Lengter du etter det virkelige livet?
 • Finnes det noe mirakuløst som kan endre vår tilstand og gi sant liv til våre hjerter?
 • Hva lærer du om det å være et medmenneske av denne filmen?