Velg en side

Ikke nødvendig vis en film du bør se…
Men et tema en bør tenke over?

Den engstelige, klønete og mislykkede kontorrotta Wesley lever et kjedelig og egentlig bortkastet liv.

Men dette blir en dag totalt forandret!
Han får vite at faren, som forlot han som lite barn, er en nylig drept leiemorder. Wesley blir rekruttert inn i sin fars gamle organisasjon og trent opp til å følge i farens fotspor, for å finne mannen som drepte faren.

Hele livet har han trodd at han har angst, og at dette var en svakhet. Med det viser seg at dette er en spesiell egenskap han har arvet fra faren, en evner som gjør han spesiell.

Absolutt ikke en realistisk og moralsk oppbyggende film kanskje, men den fikk meg faktisk til å tenke på noe som står i Bibelen! (Tro det eller ei…)

I Ef.2.10 står det

”For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.”

Som kristne tror vi altså at Gud har skapt, spesial designet, hver enkelt av oss. Gitt oss et unikt sett med egenskaper, som han ønsker vi skal bruke i praksis.

Wesley har også spesielle egenskaper, som han har ”fått” fra sin far. Men han har ikke lært seg til å bruke disse. (Nå er blir ikke hans egenskaper brukt til ”gode gjerninger” i tradisjonell forstand… Så her ”halter” sammenligningen, men forstår du hva jeg tenker på?)

Vi kan også kaste bort våre liv, dersom vi ikke lever ut de gjerningene Gud har designet oss til…

Det siste Wesley sier i filmen er

”What the **** have you done lately?”

Det er jo et utfordrende spørsmål!
Hva gjør vi på, egentlig? Og hvorfor… Hvem eller hva lever vi for?

ps: Denne actionfilmen inneholder til dels nærgående voldsskildringer satt i en urealistisk ramme. Filmen får derfor 15-årsgrense. Den store mengden voldsskildringer gjør at filmen frarådes underårige.

Les mer om filmen her!

Du kan også sjekke ut hva Damaris.org skriver om filmen her!