Velg en side

Eller Skatten på sjørøverøya
Jeg elsket denne boken, og hørespillet når jeg var yngre. Derfor var det spennende å stappe den nye Treasure Island filmen inn i dvd spilleren.

Litt skeptisk
Det kan virke som om de som har designet coveret til filmen er litt i overkant inspirert av pirate of the caribbean filmene. Eller kanskje de satser på at du skal se feil, og kjøpe denne filmen i stede for en de andre piratfilmene. Dersom en gjør det, og forventer at Johnny Depp skal dukke opp, blir en nok litt skuffet. Men er du ute etter historien fra boken til Robert Louis Stevenson (og du har litt god tid), er dette filmen for deg.

Historien bør være godt kjent…
Siden Skatten på sjørøverøya kalles «tidenes mest berømte sjørøverroman,». Den unge Jim Hawkins kommer over et skattekart som har tilhørt den fryktede piraten Kaptein Flint. Han får med seg en venn av familien, og setter sammen en ekspedisjon som skal finne øyen (og skatten så klart). Men den legendariske Long John Silver er også ut etter skatten, så kampen om sjørøvergullet er i gang!

Gull og grønne skoger
Filmen viser hvordan vi mennesker kan gå alt for langt i jakten på gull. Det er som kjent ikke mulig å tjene to herrer. En vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan en ikke tjene både Gud og Mammon. Noe denne filmen illustrerer på en treffende måte…

Litt lang, men..
Filmen er ganske lang (laget for TV), og det kunne gjerne vært litt mer futt og fart. Men slik jeg husker det, er den ganske tro mot boken. Alt i alt et hyggelig gjensyn med en god historie fra barndommen.

Har du ikke lest boken?
Da bør du helt klart sjekke ut den, før du eventuelt ser filmen… Du kan jo også sjekke ut hørespillklassikeren om Skatten på sjørøverøya som gikk i Lørdagsbarnetimen i ”gamle dager” (det var tider…).

PS: Donald Sutherland og Elijah Wood er mest med som pynt på coveret, så ikke gå for denne filmen bare fordi de er med…