Velg en side

Har du sett denne?

Men krigen var ikke over…
Den traumatiserte soldaten Robert Miller kommer hjem etter å ha tjenestegjort i Afghanistan. Han hadde egentlig en lysende fremtid som soldat, men noe har gått skikkelig galt…

London
Han returnerer til en mindre koselig del av London, som er preget av gjengkriminalitet, og han kommer raskt i konflikt med de tøffe guttene i gata…

Ny jobb
Jobbtilbudene står ikke i kø for en hjemvendt veteran, så når en tidligere medsoldat introduserer han til en organisasjon som jobber med å forebygge terror griper han sjansen.

Terror?
Men krigen mot terror er ikke alltid like enkel å bli klok på, eller å vinne. Hvem er venn og hvem er fiende? Kan han i det hele tatt stole på noen, inkludert seg selv?

Noen tanker om filmen
Sjekker du IMDb eller Rotten Tomatoes vil du oppdage at dette er en film som ikke kommer helt opp i toppen av listen. Men kanskje det likevel er en film å sjekke ut?`

Noe av det jeg likte med filmen:

  • Toby Kebbell som spiller hovedrollen gjør en glimrende jobb. Han er troverdig og jeg kan tenke meg at mange veteraner kan kjenne seg litt igjen i hans utfordring med å returnere til det siviliserte (?) livet.
  • Filmingen til Philipp Blaubach er også veldig bra, han formidler stemningen i filmen på en bra måte med de mørke og dystre fargene!

Problemet med filmen?
Det virker som om filmen vil litt for mye, eller at regisør og manusforfatter Matthew Hope enda ikke har så veldig mye erfaring..?. Den har på en side konflikten med de kriminelle, og på den andre siden problematikken med kampen mot terror. Ingen av disse plottene blir godt nok fremstilt og kommunisert, så historien henger ikke alltid helt sammen. Når ikke alt er like lett å forstå eller kjøpe som troverdig, klarer ikke filmen å engasjere nok.

Alt i alt
Dette er ikke en feel good film, eller en stander action film der helten enkelt og greit fikser alle problemene i verden.

Men spørsmålet er om det er en realistisk fremstilling av verden vi lever i?
Eller blir den litt for mørk og dyster?

Håp?
Selv om filmen er ganske trist og uten de store lyspunktene, lurer jeg på om det er et lite glimt av håp helt i slutten av filmen?
(Vil ikke fortelle hva jeg tenker på, men det var en liten handling der som klistret seg fast etter at jeg hadde sett filmen…)

Så har du sett filmen, er du veldig velkommen til å dele dine tanker i en kommentar, eller på twitter

Her er traileren: