Velg en side

The-Untold-History

Oliver Stone kan lage film
Og han kan komme med sitt syn på saker og ting, enten det er i spillefilmer eller i dokumentar filmer.
I denne serien får du 10 timer med fokus på politikk, verdenskrig, atombombe og den kalde krigen.

Alternativ treningsvideo
Det er ikke ofte jeg har tid til å sett meg ned å se 10 timer med denne typen film. Men jeg har brukt denne som selskap mens jeg trener litt. Jeg har ikke sett hele serien enda, men det jeg har sett har utfordret meg. Stone legger ikke fingrene mellom, og det er mye grusomt fra krigen som kommer til overflaten. Hvordan noen kan tenke at mennesket er godt på bunn, er helt uforståelig for meg…

Hva er sannhet?
Stone har et klart ønske om å fortelle historien til USA på en ny og mer sann måte enn slik han selv lærte historien på skolen. USA er ikke cowboyen med hvit hatt, som bare gjør det som er rett og godt. De sliter også med flekker på rullebladet, og disse er det Stone vil ha frem i lyset.

Stole på?
Det som utfordrer meg mest med denne serien er at jeg ikke selv er en ekspert på historie. Så hvordan kan jeg vite hvem jeg skal stole på? Kan jeg stole på at Stone fremstiller sakene på en god og rettferdig måte? Ingen kommer med helt nøytrale briller når de skal studere og fortelle historie. Hvordan er mine briller, og hvilke briller er det Stone har hatt på når han nå forteller USA sin historie på nytt?

  • Har du sett serien?
  • Hva reagerte du sterkest på?