Velg en side

Filmen er kanskje ikke topp, men tema er treffende!

En trist komedie som treffer spikeren på hode!
I denne komedien (eller satiren?) møter vi den fiktive familien Joneses, som med sin eksklusive levemåte skal stimulere naboer og venner til å løpe og kjøpe seg tilsvarende merkevarer. De er en ny og levende form for reklame, og den virker. Den virker faktisk så bra at naboene kjøper ting de ikke trenger, for penger de ikke har. Før eller siden må de jo gå på en luksussmell, og dessverre er det ingen fra Luksusfellen som kommer å tilbyr hjelp til å få orden i økonomien.

Dette er en treffende film
For hvem av oss har ikke sett med misunnelse på naboen? Vi mennesker har en ganske lang tradisjon for dansing rundt gulvkalver og flotte biler. Men det er jo en ting som er felles for oss alle, vi kommer inn i denne verden uten noen ting og vi får ingen ting med oss når vi sier takk for oss. Hva er da grunnen til at vi bruker så mye tid og krefter på å samle oss skatter som vi ikke kan få med oss videre?

Noen tips
Jesus har noen tips angående dette, som ikke kommer med i filmen, men som jeg likevel vil ta med her:

  • “Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.”
  • “Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.”

Hva mener du?
Er det slik at den som har mest leker når en dør, vinner?