Velg en side

Har du sett denne?

Er det greit å la seg underholde av The Hunger Games?
Det er liten tvil om at det er en fengende film, med romantikk, action og død.

En dødslek
Vi blir med inn i fremtiden der de som styrer hvert år arrangerer en dødslek der 24 barn mellom 12 og 18 år må sloss for å bli den siste overlevende.Vi befinner oss i Nord-Amerika, som nå består av en velstående hovedstad, og tolv fattige distrikt. Dødsleken (The Hunger Games) er en straff, en blodig tradisjon, fordi distriktene en gang gjorde opprør mot hovedstaden.

Rett eller galt?
Det virker ikke som om noen stiller spørsmål ved om dette er en god eller rettferdig tradisjon, men folkemengden i hovedstaden lar seg villig underholde. Som en moderne krysning av gladiatorkamp, reality show og Melodi Grand Prix.

Hovedpersonen
Katniss som er vant med å ta seg av lillesøsteren og moren, etter at faren døde, velger å ta plassen til søsteren i spillet. Hun er en dyktig jeger, men er det like lett å drepe mennesker som det er å drepe dyr?

Spenning
Kampen for å overleve blir helt klart nervepirrende, og jeg synes spesielt lydsettingen fungerte veldig bra på souround anlegget!

Spørsmål
Men filmen gjør mer enn  bare underholde, den får tankene til å surre rundt spørsmål som:

  • Er det greit å la seg underholde av at barn dreper barn? (Hadde det vært mer greit om de var voksne?)
  • Er det et greit prinsipp at den sterkeste vinner?
  • Noen av barna har trent til dette hele livet, og ser dette som sin store sjanse i livet. Hvor langt er det greit å gå for å bli berømt?

Men mest av alt
Det beste med denne filmen er illustrasjonen vi får på ekte kjærlighet. En kjærlighet som er villig til å ofre seg selv, for å redde den en elsker.

Jesus sa en gang: ”Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine.”

Et ekko?
Så kanskje du hører et lite ekko fra Bibelen når du ser denne filmen?