Velg en side
Har du sett denne?

Har du sett denne?

Ta en tur til fronten
Du vil neppe like det du ser!

The Front Line
en krigsfilm regissert av Hun Jang.

Krigsfilmer
Det er noe med krigsfilmer som fasinerer. Vet ikke helt hvorfor…? Det er jo grusomme historier som blir fortalt, som virkelig viser den mørke siden av oss mennesker. Kanskje handler det om å kjenne historien, slik at en kan unngå at det skjer igjen?

Historisk korrekt?
Jeg vet ikke om denne filmen gjengir fakta på en korrekt måte (en av farene med slike filmer), så viss du kan historien bedre enn meg må du gjerne skrive en kommentar.

Korea
The Front Line tar oss med til Korea i 1953. Krigen går mot slutten, og våpenhvilen er snart forhandlet frem. Men samtidig raser krigen videre, frem og tilbake over sammen ”strategiske punkt”. (Kan hende det er meg, men føler ikke at filmen forklarer godt nok hvorfor dette punktet er så enormt viktig å ha kontroll over.)

Frustrert
Få filmer har etterlatt meg med en så frustrert følelse når rulleteksten går over skjermen. Men jeg tar ikke dette som et tegn på at dette er en dårlig film. Jeg tror det er et tegn på at filmen har nådd sitt mål. Nemlig å vise hvor meningsløs og grusom krig er. Så trenger du en påminnelse om dette, anbefaler jeg denne filmen. Men er du ute etter en koselig happy ending, bør du ligge langt unna…