Velg en side

Døden er ikke alltid slutten
Det er teksten på en av å plakatene for denne filmen.

Drømmejobben?
Hva kan være mer skummelt enn å være nattevakt på et likhus?
I alle fall når et lik plutselig mangler?

The Body
Den rike Mayka Villaverde dør av hjertesvikt, men liket forsvinner og nattevakten får panikk. Politiet kommer for å oppklare saken, og det er duket for en spennende natt på likhuset.

Anbefales
Dette er filmen for deg som liker en god kriminalgåte! Du sitter konstant og vrir de små grå for å finne ut av hva det er som egentlig har skjedd! Men du må også tåle å skvette skikkelig inn i mellom.

Inspirert av de beste
Regisør Oriol Paulo innrømer at han er godt inspirert av Hitchkok og andre krim/skrekk regisører, noe du sikkert vil merke om du ser denne filmen. Alt i alt er det en glimrende bra film, som absolutt innfrir som krim/skrekk film.

Noe å tenke på?
En tanke som slo meg etter å ha sett filmen og hørt det regissøren hadde å fortelle, er spørsmålet om det noen gang kan rettferdiggjøres å ta en annen person sitt liv? Hva er det eventuelt som hindrer oss i å gjøre det? I filmen har noen funnet opp et middel som forårsaker hjertesvikt, men som ikke etterlater seg spor. Regissøren kommenterte at dersom dette stoffet hadde eksistert hadde nok mange flere mennesker blitt drept… Underforstått at det da ville vært mulig å ta livet av folk, uten å etterlate seg spor, og dermed gjøre det mulig å slippe unna uten straff.

Hvilken moralfilosofi er det som ligger til grunn her…?

Umulig uten spoilere
Det er egentlig flere ting som kunne vært interessant å snakke om med tanke på denne filmen, men da er faren for spoilers alt for stor. Så vi får eventuelt ta diskusjonen over en kopp kaffe når du har sett denne filmen.

Skal du se en spennende film, er absolutt dette en film du bør sjekke ut dersom den kommer på en kino eller dvd nær deg…