Velg en side
Liker du jazz?

Liker du jazz?

Historien om verdens nest beste gitarist…
En film du absolutt bør se dersom du liker jazz!

En Woody Allen film
Dette er Woody Allen sin måte å fortelle historien om den ganske spesielle jazzgitaristen Emmet Ray. Fantastisk bra ”spilt” av Sean Penn (lurer på om han måtte lære litt gitar for å ta denne rollen?).

Sympatisk
Emmet Ray (slik vi møter han i filmen) var ingen spesielt sympatisk person. Ekstremt egosentrisk, kleptoman og glad i å skyte rotter på nærmeste søppelfylling… Men selv om han er en person som ikke er lett å like, tryller han frem de mest fantastiske tonene med gitaren. Han har, som han sier selv, fått en gave fra Gud til å spille. Det er bare så dumt at han ikke bruker gaven for å hylle giveren, men for å fremme seg selv.

Plaget
Det er tydelig at det plager Emmet Ray å være nummer to. Det finnes nemlig en som er bedre en han på gitar, Django Reinhard. Hvorfor er det ofte slik at vi har fokus på å være den beste? Hvorfor ikke bare glede seg over andre sine egenskaper og gaver?

Virkelig fri?
Det er viktig for Emmet Ray å være fri. Han ønsker ikke å knytte seg, spesielt kommer dette frem i synet hans på kvinner. Men kanskje det ikke er virkelig frihet, å være helt uten forpliktende bånd til noen?

Bra skuespill, bra musikk og en tankevekkende slutt gjør at denne filmen er vel verdt å få med seg!

Har du sett den?
Hvordan var ditt møte med Emmet Ray?