Velg en side

stallone-vs-schwarzeneggerTo gamle actionhelter rir igjen
Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger er igjen ute med hver sin actionfilm, men hvem er det som klarer å innfri med størst muskler, mest kuler og fengslende action?

Bullet to the Head
Stallone spiller en gammel leiemorder som er ute etter å hevne partneren sin. Han blir nødt til å samarbeide med en politimann som også har mistet en partner. De må takle korrupt politi og farlige forbrytere uten at de først tar knekken på hverandre.

The Last Stand
Schwarzenegger spiller en gammel politi som har trukket seg tilbake til en liten småby der han har fått jobb som sheriff. Han har fått nok av drap og elendighet, men når byen blir truet av en forbryter på rømmen, må han igjen dra fram de store kanonene.

Min vurdering
Ingen av disse filmene prøver å gjøre noe nytt og revolusjonerende. De bruker en gammel (og god?) oppskrift og leverer stort sett det du kan forvente av filmer i denne sjangeren. Begge filmene er klar over at de har stjerne som begynner å komme godt opp i årene, og refererer til dette i filmen. Stallone er født i 1946 og Schwarzenegger i 1947, men de holder seg jammen godt…

Den beste?
Schwarzenegger har med seg litt flere gode skuespillere, som Forest Whitaker. Johnny Knoxville spiller også en artig figur. The Last Stand har mest humor, mest fart og størst våpen. Men også den som kanskje viser best at skyting og action kan ha fatale konsekvenser. Jeg likte også bedre ”moralen” i denne filmen.

Best kommentar
Det er uansett Stallone som har den beste kommentaren, når han alluderer til Jerry Maguire

Konklusjon
Alt i alt, liker du slike filmer og har du gode minner fra filmer som Commando og First Blood kan det absolutt være aktuelt å inviterer guttene på en filmkveld med en eller begge disse filmene.

Noe å snakke om etter å ha sett disse filmen kan være:

  • Hva var din første reaksjon på filmene?
    Likte du de? Hvorfor/hvorfor ikke?
  • Hvilken film synes du var best?
  • Hva er det med slike filmer som appellerer til oss?
  • Schwarzenegger sier ”My honor is not for sale.” Andre karakterer selger sin ære for en neve dollar. Hva gjør vi dersom vi må velge mellom ære og penger?