Velg en side

Sommerbryllup-i-italiaEn avslørende film
Den skaldede frisør” var original tittelen på denne romantiske komedien (eller var det tragedien?). På engelsk heter den “Love Is All You Need”.
Kanskje ikke den optimale feelgood filmen, men den gir mye å tenke på…

Utroskap og romantikk
En frisør som har mistet håret etter behandling mot brystkreft, finner ut hennes mann er utro. Dette skjer rett før de skal reise til Italia for å være med på datterens bryllup. Hun reiser derfor alene, men på flyplassen treffer hun (bokstavelig talt) på faren til hennes kommende svigersønn. Han er en travelt opptatt forretningsmann, som har sine egne problemer å stri med.
Søt musikk oppstår ikke i første omgang, men det kommer vel ikke som et sjokk at de etter hvert får opp øynene for hverandre.

Sommerbryllup-i-Italia-1Forviklinger
Sommerbryllupet i Italia går ikke helt etter planen, det som skulle være en flott og romantisk feiring av kjærligheten mellom to mennesker får trøbbel i møte med familie, forventninger og forviklinger.

Grunner til å se denne filmen:

 • Du får lyst til å reise til Italia… (Det kan jo også være en grunn til å ikke se filmen, dersom feriebudsjettet allerede er brukt opp!)
 • Den avslører hvor lite attraktivt egoisme er.
 • Den viser hvordan mangel på tilgivelse kan påvirke både ens eget liv, og de en har rundt seg.
 • Den demonstrerer hvor ødeleggende det er å lyve for seg selv og andre
 • Det er interessant å se Pierce Brosnan (James Bond) i en slik rolle. Han har selv opplevd å miste konen Cassandra Harris, som døde av kreft. Her kan du lese om hva som skjedde, og hvordan troen og kirken var noe av det som hjalp han gjennom en vanskelig tid.
 • Den bør utfordre oss som er gift til å tenke gjennom hva en kan gjøre for å unngå å havne i den situasjonen som Ida og mannen kommer i.

Bakdeler med filmen:

 • Den er ikke imponerende morsom, slik jeg opplevde den. Til tider er den mer pinlig på vegne av karakterene. Noe lignende opplevelsen jeg har når jeg ser den britiske utgaven av The Office.
 • En del av karakterene er veldig endimensjonale. De spiller rollen som f eks dum blondine, eller ubehagelig tante så til de grader at det ikke skal være noen tvil om hva som er deres funksjon.

Sommerbryllup-i-Italia-2Noen spørsmål til samtale etter du har sett filmen:

 1. Hva var din første reaksjon på filmen?
  Likte du den? Hvorfor/hvorfor ikke?
 2. Hva synes du om måten mannen til Ida oppfører seg i filmen?
 3. Philip (Pierce Brosnan) sier at han er sint på hele verden…
  Hvorfor? Hvordan har dette preget livet hans, og finnes det et alternativt til en slik holdning i møte med de vonde tingene i livet?
 4. Hva synes du om forholdet mellom Philip og sønnen?
 5. Hva synes du om måten filmen sluttet?
 6. Ordtaket ‘When life gives you lemons, make lemonade’ kan kanskje passe til denne filmen.
  Hvilken funksjon har sitron (som metafor og realitet) i historien?