Velg en side

Anbefaler denne!

Denne bør du se!
Vi blir tatt med til Paris, juli 1942. Sara, en 10 år gammel jødisk jente, rekker akkurat å få gjemt unna sin yngre bror i klesskapet. Bare minutter senere arresteres resten av familien av det franske politiet, under den tragiske jøde-arrestsjonen, Vel’ d’Hiv. Sara låser broren inne og gjemmer nøkkelen, fordi hun tror at hun skal komme tilbake og hente ut sin bror noen timer senere.

Tiden går…
Timer blir til døgn, og Saras desperate kamp for å komme tilbake til broren er ikke lett.

En journalist på jakt
60 år senere, i forkant av minnedagen for Vel’ d’Hiv, skal den amerikanske journalisten Julia Jarmond skrive en artikkel om det som skjedde denne sorte dagen i Frankrikes historie. Hun kommer på sporet av Sara, og blir svært engasjert i å finne ut av hva som egentlig skjedde med henne og broren.

En sterk film, med et viktig fokus
Dette er en svært sterk film, som gir oss nok et vindu inn i hvor forferdelig jødeforfølgelsen var under 2. verdenskrig. Den får oss og til å stille spørsmål med hvordan noe så grusomt kunne skje fremfor øynene på folk. Men den retter også fokus på hvordan verden i dag lukker øynene for grusomheter og folkemord. At vi ikke ønsker å se sannheten i øynene…

Vil absolutt anbefale denne filmen!
Den er vond å se, men kanskje vi trenger en slik vekker?