Velg en side

rabbit-holePå vent
Denne filmen har jeg hatt liggende ganske lenge. Helt siden jeg så traileren en gang i 2011 har jeg visst at dette er en film jeg har lyst til å se. Men samtidig har jeg visst at det vil være en følelsesmessig utfordrende film å se…

Rabbit Hole
Filmen handler om et ektepar som mister sønnen sin på 4 år. Den smerten og tapet opplever, og kampen for å finne en vei gjennom alt dette.

Sterke følelser
Det er en tøff film å se, men det er absolutt en film jeg mener mange burde våge å sjekke ut. Både fordi vi alle kan komme i lignende situasjoner (kanskje ikke fullt så tragisk, men tap og smerte er en del av livet), og fordi vi kanskje kjenner noen som opplever noe som ligner denne historien.

Bra produksjon
Nicole Kidman og Aaron Eckhart spiller Becca og Howie Corbett på en glimrende måte, og når filmen slutter skulle jeg gjerne vist mer om hvordan det går med de videre… Musikken av Anton Sanko er også en viktig grunn til at denne filmen er så bra.

Lidelsens problem
Denne filmen viser hvor vanskelig det er å svare på lidelsens problem. Hvordan kunne Gud (dersom Gud finnes) tillate at noe slikt kunne skje? Er det slik at dersom Gud finnes, så er han en djevel? Filmen gir ingen gode svar på dette, så for oss kristne som ser filmen er dette en utfordring vi bør ta med oss å jobbe videre med.

Tro på noe…
Likevel viser filmen behovet vi mennesker har til å ha tro på noe større enn oss selv. I denne filmen handler det om parallelle univers. At det kanskje en eller annen plass finnes en lykkelig versjon av historien til Becca og Howie Corbett.

Litt om the multiverse:

”The notion of parallel universes leapt out of the pages of fiction into scientific journals in the 1990s. Many scientists claim that mega-millions of other universes, each with its own laws of physics, lie out there, beyond our visual horizon. They are collectively known as the multiverse.

The trouble is that no possible astronomical observations can ever see those other universes. The arguments are indirect at best. And even if the multiverse exists, it leaves the deep mysteries of nature unexplained.”
Fra: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=does-the-multiverse-really-exist

Hva tenker du om multiverse hypotesen?

Krever ikke denne hypotesen minst like mye tro som en tro på Gud?

Akkurat dette hadde det vært flott om filmen sa litt mer om. Slik som den tar det opp virker det nesten som om multiverse hypotesen er vitenskaplig bevist…
Noe vitenskapen aldri vil kunne gjøre (dersom jeg har forstått dette rett..)

Uansett, dette er en veldig bra film. Som kanskje har den beste beskrivelsen av det å leve med et slikt tap som jeg har sett på film.

Har du sett den?

LagreLagre