Velg en side

Er du fra Sunnhordland bør du se denne!

Det er ikke ofte du kan se villsauer fra Austevoll på film…
Men det kan du i ”På bølgelengde”, så hva venter du på?

Det er heller ikke ofte folk fra Sunnhordland tar fatt på et slikt prosjekt, finansierer det av egen lomme og klarer å gjennomføre! Slikt står det respekt av!

Innhabil?
Her må jeg skyte inn at jeg er en smule innhabil siden jeg kommer fra Stord, og derfor kanskje setter litt ekstra pris på kreativ filmskaping i flott vestlandsnatur.

På bølgelengde
Fiskeren Johnny og frisøren Vivian har vært sammen i ti år, og Vivian mener det er på tide med giftemål og barn (eller et lite nurk om du vil). Johnny vegrer seg, og dermet blir han byttet ut med gamlekjæresten Jan Perry. Rimelig kjapt er det bryllup på gang, men Johnny klarer å avverge katastrofen. Han kidnapper nemlig Vivian og reiser til Stord for å fikse ekteskapet hos sorenskriveren. Men ikke alt går etter planen…

Pluss
Vilje til å lage film, engasjement, humor (som til tider fikk oss til å le høyt) og flotte omgivelser gir altså denne filmen pluss i boka (eller på bloggen…).

Minus
Det er også mulig å finne en del å gi minus for. Som litt ymse kvalitet på lyd og bilde. Klisjéfylt historie og humor. Litt kunstig dialog på til tider snublete dialekt. Noen hull i handlingen og litt merkelig komposisjon (trodde filmen var nesten slutt, men så var det plutselig enda mer som skulle med).

Løp og kjøp? 
Men synes uansett det er verdt å få med seg denne filmen! Det er så bra jobbet av filmskaperen Frode N. Nordås, som i følge IMDb både har skrvet, regissert, filmet, produsert og redigert (sammen med Are Syvertsen). Det er rimelig bra jobbet! Kanskje kunne han med fordel hatt flere med seg, spesielt i skriveprosessen tipper jeg, men alt i alt er dette en prestasjon av dimensjoner.

 

Du kan lese en lengre analyse av filmen her

Har du sett filmen? 
Del gjerne din opplevelse i en kommentar…