Velg en side
OPERASJON-ARKTIS

Foto: Nordisk Film Distribution

Operasjon Arktis – en litt (for) spennende familiefilm

Tre barn begår en stor feil og konsekvensene kan bli fatale.
De trodde de lurte seg med et helikopter til Stavanger, men havner på Halvmåneøya.

Kan den 13 år gamle Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år, finne veien tilbake til sivilisasjonen. Hvordan skal de takle matmangel, uvær og en og annen sur isbjørn?

På fastlandet leter foreldre og politi etter barna, men de aner ikke at det bokstavelig talt er et hav imellom dem.

Blandet mottagelse

Vi laget en diger porsjon med popkorn, blandet noen liter saft og satte kurs for hjemmekinoen sammen med en gjeng barn mellom 6 og 14.

Etterpå vanket det terningkast fra 3,5 til 7 (ikke alle som helt har tatt konseptet med terningkast). I snitt fikk den vel ca 4..

Noen syntes at filmen var litt for skummel. Andre roste den for spenningen, men trakk noe for forlite humor.

(Noen mente også at det var litt lite popkorn, men det kan vi vel ikke skylde på filmen…)

Spennende nok

I alle fall dersom du ikke har sett traileren på forhånd, den er bare en kortversjon av filmen på 2 minutt og 13 sekund. Så har du dårlig tid kan du jo bare se den…

(Den traileren er forresten det største minuset med hele filmen. Så IKKE se den, dersom du har tenkt å se filmen!)

Ingen av barna syntes den var kjedelig. Vi måtte inn i mellom informere om at her er det rimelig stor sjanse for at det går bra til slutt…

Jeg kunne klaget på at her er det rimelig mye som er forutsigbart, og ikke alt er lite realistisk… Men det er sånn jeg ser det ikke en rimelig kritikk av filmen. Den leverer som spennende familiefilm.

Flott reklame for Svalbard

Det er mye flott natur i filmen, så her er det bare å booke en tur nordover. (Men ikke regn med at isbjørnene er like godmodige i virkeligheten… )

Snakk om filmen

Jeg utfordret noen av barna på hva de hadde lært av filmen, og jeg kan være rimelig trygg på at ingen av de kommer til å snike seg med et helikopter i nærmeste fremtid…

Kanskje enda viktigere er det at de har fått litt å tenke på om det å fungere sammen som søsken. Stemningen mellom gjengen er ikke helt på topp i starten av filmen, men de lærer etter hvert å ta seg av hverandre.

Alt i alt er dette en film jeg anbefaler å sjekke ut, dersom du ikke har alt for lettskremte barn…

Har du sett filmen?

Hvilket terningkast gir du (eller dine barn)?