Velg en side

Vi har vært noen dager på fjellet.
Det var ikke akkurat et et fantastisk flott sommervær, så i stede for grilling på terrassen (sammen med 1 mill mygg) ble det tid til noen filmer inne.

Dag 1 – Letters To Juliet.
Vi startet med at kona fikk bestemme film…

Er du ute etter en relativt koselig romantisk film, som følger ”oppskriften” til punkt og prikke, kan du jo sjekke ut denne filmen. Det beste med filmen er de flotte bildene fra Italia, vi fikk i alle fall lyst på en ture sørover.

Kjærlighet er jo det store stikkordet for denne filmen. Kjærlighet som slukner når en ikke bruker tid på hverandre. Kjærlighet ved første blikk, og kjærlighet etter mange blikk.

Det positive med filmen er at den får frem at kjærlighet er noe som er verdt å kjempe for. Den går vel ikke akkurat i dybden, og den sjokkerer ingen i måten den tar opp temaet…

Har du sett den? Har du noen tanker om filmen?

Dag 2 – Gran Torino
I dag var det min tur til å velge… Clint Eastwood skuffer ikke med denne filmen. På mange måter er dette også en film om kjærlighet! Nærmere bestemt ”neste kjærlighet”, hva vil det si å elske naboen sin…

Clint Eastwood rollefigur, Walt Kowalski, er en gretten, rasistisk veteran fra Koreakrigen. Ikke helt ulik en eldre utgave av Dirty Harry. Men slutten på Gran Torino skiller seg totalt fra en Dirty Harry film. …

Jesus sa en gang
”Ingen har større kjærlighet enn den som gir sitt liv for sine venner.” Joh 15.13
Kanskje det er dette som har inspirert denne filmen?

Filmen gav i alle fall meg mye å tenke på! Har du sett den?

Her kan du finne noen spørsmål til samtale rundt denne filmen.

Dag 3 – Valentine’s Day
Hvem var det som fikk velge denne gangen tror du?

Litt bedre en Letters To Juliet, men skal du først se en slik film kan du like gjerne se Love Actually

Dag 4 – Invictus
Nok en film med Clint Eastwood
i sjefsstolen..

Absolutt en inspirerende film om hvordan Nelson Mandela, i sin første periode som president i Sør Afrika, brukte Rugby som et viktig redskap i prosessen med å forene landet.

Velsign dem som forfølger dere” står det i Rom 12.14a, og det er nettopp dette vi får se i måten Mandela møter og tilgir de som forfulgte han. Hva synes du om denne filmen?

Løp og kjøp?
Dersom du skal løpe og kjøpe en film eller fire vil jeg anbefale denne prioriterte rekkefølgen:
Gran Torino, Invictus, Valentine’s Day, Letters To Juliet…