Velg en side
Har du sett denne?

Har du sett denne?

En klassisk historie, i en rimelig bra innpakning!
Kaptein Ahab legger fra kai med ett mål for øye – å drepe den hvite hvalen Moby Dick, koste hva det koste vil. Med seg på skuta har han mange forskjellige folk, med ulike syn på livet og på det eventyret de begir seg ut på.

En bra film
Sikkert ikke behov for å fortelle mer om handlingen. Men jeg vil fortelle litt om denne filmen (eller mini-serien for TV). William Hurt spiller den ”små gale” kapteinen på en glimrende måte! Ethan Hawke gjør også en veldig bra jobb som første styrmann, og er kanskje den karakteren som jeg fikk mest medfølelse med. (Det kan ha med at jeg så denne filmen på vei hjem etter noen dager borte fra familien, og jeg fikk derfor sympati for han som reiste så langt bort fra sin familie…).Nå så jeg filmen på en ganske liten skjerm, men det virket som om de som har filmet denne nye versjonen gjør en veldig god jobb. Klare og flotte bilder, som du nesten kan bli litt sjøsyk av…

Anbefales
Liker du denne historien om eventyrlyst, galskap/besettelse, jakt og ulike livssyn er dette absolutt en film som er verdt å sjekke ut. Kanskje litt langdryg til tider, men det kan vel ha med at den ble laget som en 2 episoders sak for tv?

Ting og tenke på:

  • Har vi noe vi jakter på som drar oss bort fra det egentlige livet?
  • Hvilke ulike livssyn kan du observere i denne filmen?
  • Hva synes du om Ethan Hawke sin handling mot slutten av filmen?
  • Hvorfor tror du Kaptein Ahab er så besatt av tanken på å drepe Moby Dick?