Velg en side

Slik gikk det med omGud.net i 2017

At mennesker søker etter Jesus på nett ser jeg tydelig i statistikken for søkeord som førte mennesker inn på omGud.net og kurs.omGud.net i 2017.

Jeg tar med meg mye godt fra året som gikk, men samtidig er det utfordringer som ligger og venter i året som kommer. Heldigvis har vi mye spennende på gang med omGud.net fremover. 

Her er en «liten» rapport du kan laste ned om du vil. 

 Lyspunkt i arbeidet 

 • Vi har en god gjeng med frivillige e-coacher som er veldig klar for å gå nye steg sammen med deltakerne på nettkurs.  
 • Vi har publisert mange nye nettkurs i samarbeid andre organisasjoner. Vi kan derfor tilby aktuelle kurs for skeptikere, søkende og folk som allerede tror.   
 • Vi har god trafikk inn til omGud.net. Folk i Norge googler blant annet etter innhold knyttet til bønn, Jesus, jul, påske. Vi må møte disse søkerne på en best mulig måte.  
 • Vi har en nettkursplattform som er god.  
 • Vi får positive tilbakemeldinger fra de som fullfører nettkurs, og vi ser at nye mennesker kommer til tro.  
 • Vi har over 200 personer i bønnegruppen vår på Facebook.  

Dette er et godt grunnlag å bygge videre på i 2018!  

Ut fra statistikken vil jeg dele 2 viktige trender som utfordrer oss  

 1. Vi får mindre trafikk inn via sosiale medier
  En viktig ting jeg fikk bekreftet da jeg dykket ned i statistikken var noe som jeg har hatt en mistanke om lenge. Nemlig at annonsene våre på Facebook fungerer dårligere og dårligere.  Det kan sikkert være flere grunner til dette, men resultatet er at vi har fått en nedgang i deltakere på det nettkurset vi har promotert mest; «Hvorfor Jesus?».   
 2. Lav prosent fullfører
  Vi ser at prosenten for de som fullfører «Hvorfor Jesus?» er lav. Generelt ser vi at det er færre som fullfører de lange kursene.  

Grep vi må ta i 2018 for å nå et bedre resultat:   

– Vi må helst øke budsjettet på Facebook-annonser (om det er mulig kommer an på hvordan det går med økonomien til Tro & Medier som nå skal gå fra medlemmer til faste givere. Les mer om dette her: https://troogmedier.no/fra-medlem-til-mediepartner/ ). Samtidig må vi hele tiden jobbe for å bli bedreutforming og målretting av annonser på Facebook. Vi må også prøve å finne nye kanaler å nå ut gjennom.

– Vi må få på plass et nytt nettkurs som kan erstatte, eller komme i tillegg til «Hvorfor Jesus?». Vi har som mål å publisere et videobasert nettkurs, som presenterer kristen tro på en grunnleggende måte, før sommeren. Her har vi et spennende samarbeidsprosjekt på gang, men vi kan ikke avsløre dette enda.    

– Vi må få enda flere kristne i Norge til å benytte de mulighetene de har til å evangelisere både på nett og ansikt til ansikt.  

Konkrete utfordringer til deg som leser dette: 

 • Vil du være med i bønnegruppen til omGud.net på Facebook?  
 • Vil du bli en mediepartner for Tro & Medier, slik at vi kan gjøre Jesus mer synlig i mediene?    
 • Vil du fortelle noen i ditt nettverk om omGud.net og nettkursene vi tilbyr?  
 • Vil du lenke til sidene våre via din blogg, nettside eller sosiale medier?  
 • Vil du henge opp en plakat i ditt nærmiljø?   

Hører gjerne fra deg om hva du tenker om både rapporten, og grepene vi må ta i 2018.