Velg en side

Har du sett denne?

Skal du se en film fra Island i år…?
Da kan det godt være Fridrik Thor Fridrikssons film Mamma Gogo.

Alzheimer
Filmen handler om en filmskaper som har økonomiske problemer, etter et mislykket filmprosjekt. Men de finansielle utfordringene kommer i skyggen når moren blir rammet av Alzheimer.

Hyllest
Filmen er en hyllest til Fridrikssons mor, som han mistet til Alzheimer. Med dette i tankene blir filmen ekstra sterk! Kristbjörg Kjeld som spiller Mamma Gogo gjøre en fantastisk bra jobb, og Hilmir Snær Guðnason som spiller sønnen har også en veldig bra scene mot slutten av filmen (den scenen bør utfordre oss, men jeg vil ikke avsløre til hva).

Anbefalt
Dette ere en bra film å se for å få et glimt av hvordan det kan oppleves som familie å bli rammet av Alzheimer. Både fordi vi alle kan komme til å oppleve det, eller kjenne noen som opplever det. Eller det kan vise oss hvor heldige vi er som ikke er i en slik situasjon.

Problemet
Det jeg ikke liker med denne filmen er at den har et sobplot som tar for seg filmindustrien og den islandske finanskrisen. Det er et forsøk på en slags satire, og skal kanskje fungere som en slags ”comic relief” i en ellers trist film. Men dette synes jeg ikke Fridriksson får til å fungere. Det blir for dumt og filmen klarer ikke å slå to fluer i en smekk.

Døden? 
Filmen har også noen tanker om hva som skjer etter døden. Kanskje viser det hva regissøren håper på? Hva tror du?

 

 

Har du sett filmen?
Del gjerne din opplevelse av den med oss i en kommentar…