Velg en side

Hva synes du om denne?

Kjemisk fremskyndet evolusjon…?
Har du noen gang hørt påstanden om at vi mennesker egentlig bare bruker 20% av hjernen sin kapasitet?

Har du fundert på hva som ville hende dersom vi på en eller annen måte kunne ta i bruk 100% av de små grå?

Vel, dette har de som står bak filmen Limitless tenkt en del på, i alle fall litt.

Litt om filmen
Den relativt mislykka forfatteren Eddie Morra (spilt av Bradley Cooper) sliter med å få fullført en bok, men en dag treffer han en tidligere svoger som tilbyr hjelp i pilleformat. Et nytt medikament, som snart skal komme på markede, skal løfte Eddie til nye høyder.
Effekten lar ikke vente på seg, og snart er livet til Eddie totalt forandret.

Fare for spoilers viss du leser videre…

Helt ok
Jeg synes dette var en helt ok filmopplevelse (kanskje et terningkast 4?).
Konseptet er sånn passe originalt. Skuespillerne gjør en grei jobb, selv om det hadde vært kjekt om Robert De Niro kunne vist litt mer av sitt ”gamle jeg”… Alt i alt en underholdende film, som absolutt kan fungere greit å se!

Men…
Det er en del ting jeg savner i filmen. Det er flere tema som gjerne kunne vært reflektert litt mer over. Som f.eks saken om at Eddie kanskje har begått et mord i ”påvirket tilstand”. Dette er jo en ganske stor sak, men de moralske sidene ved saken blir ikke fokusert på.

Hedonisme?
Hva ville skjedde dersom vi mennesker kunne bruke all vår intellektuelle kapasitet? I følge denne filmen virker det som om vi bare ville blitt enda mer egoistiske. Noe som kanskje stemmer? Eddie bruker evnene sine stort sett bare på å skaffe seg selv flere goder. Nå kan det jo hende at han mot slutten av filmen starter på veien mot å forbedre verden, men filmen reflekterer veldig lite over dette.

Slutten?
Jeg synes egentlig hele slutten på filmen er litt for klisjé. Som med filmen In Time, starter Limitless med et spennende konsept, men så koker det ut i ingen ting mot slutten.
Som om de enten ikke har tenkt konseptet helt ut før de starter filmingen, eller at de lander på en mest mulig publikumsvennlig slutt…

Har du noen tanker om filmen?