Velg en side

 

Liker du Lego Friends?

Liker du Lego Friends?

Lego Friends møtte en del protest når det ble lansert har nå kommet med en egen tv-serie. Jeg har sett de 3 første episodene sammen med min jente (og med guttene), og det falt absolutt i smak! Selv om guttene heller vil se på Lego Chima..

Lego venner
Tema er logisk nok vennskap, og det er et viktig og aktuelt tema for målgruppen til disse filmene. Vi møter en jentegjeng (kanskje litt påvirket av spice girls?) som skal bli kjent, og fungere sammen. Samarbeid og nye sjanser er viktige stikkord.

Snakk om vennskap
Dette er kanskje ikke filmen jeg trekker frem når jeg skal kose meg en fredagskvel. Men det er en fin film å se sammen med kidsa. Det er flere grunner til det! De koste seg med filmen (det gjør de egenltig med det meste som går på skjermen). Temaene som episodene tar opp, er slik at barna kjenner seg igjen i problemstillingene. Derfor ligger det fint til rette for en liten prat om hva som eventuelt er sant og galt i det som blir formidlet i filmen.

Noe å sankke om
– Hvordan kan vi møte nye mennesker på en god måte, for eksempel når det kommer nye barn i klassen på skolen?
– Stemmer alltid førsteinntrykket vi har får av folk?
– Er det greit å lyve for vennene sine?
– Hvordan kan vi samarbeide best mulig med vennene våre?

I en perfekt verden?
Det jeg liker minst med denne typen underholdning for barn, er hvor perfekt alt er. Utseende til disse jentene, klær og leker osv. Det meste er helt ”perfekt”. Hvordan påvirker dette jenter som ser på dette? Kanskje det også er noe vi bør ta en prat om etter å ha sett filmen..

Lyst til å leke?
Jeg hadde også et lite håp om at en slik film skulle inspirere til mer lek med den Friends Legoen vi har liggende! Men det har ikke gitt resultat, enda…

Har du (dine barn) sett på noen av disse lego-filmene?

Hva synes du?