Velg en side
lego_chima

Lego Chima – noe for deg?

Ta turen til Chima!
En ny verden, skapt av folkene bak Lego. En verden som var et uberørt paradis, men som nå er en konfliktfylt, hvor de beste venner er blitt de verste fiender! Det foregår nemlig en intens kamp mellom dyrene, de sloss for livet over ”naturressursen Chi”.

Kraften?
Chi er som gir styrke til dyrene og deres fartsfylte kjøretøyer Speedorz. Noe de både kan bruke på en god og fornuftig måte, men som også kan brukes til å ødelegge. Høres det kjent ut?

Løp og kjøp…
Vi møter løven Laval, ørnen Eris, ulven Worriz og krokodillen Cragger, og etter at vi har sett noen episoder kan vi løpe til nærmeste lekebutikk og fortsette historien (eller kampen) på egenhånd. Markedsføringskanonene til Lego er innstilt, blir du truffet?

Lego
Når jeg lekte med lego var det hus og biler som var målet med byggingen. Nå er det mer kamp og kraft som er i fokus. Er det dette som må til for å fortsatt fenge barna med lego?

Det engasjerte
Jeg satte meg ned sammen med mine barn for å se hvordan de reagerte på filmen ”Legends of Chima”, og det var liten tvil om at dette var midt i blinken! Spesielt appellerte det til guttene.

Spor av livssyn?
Her er det både snakk om livskraft, å bli født på ny, verdien av å følge regler og kamp mellom det gode og det onde. En salig blanding av begrep og tankegods, med en relativt stor dose moralisme… Altså er dette en serie som kan gi oss som foreldre gode muligheter til å snakke med barna våre om de store spørsmålene! Men bruker vi den muligheten? Klarer vi å få i gang en god samtale om det vi ser på skjermen?

Må det være krig?
En annen problemstilling er om det er greit at underholdning for barn, låner så mange elementer fra voksne filmer. Er det krig og konflikter som bør være drivkraften i det barna våre leker med?

Hva synes du?