Velg en side

Spennende?
Det er vel litt med Kon-Tiki filmen, som med filmen om Titanic, du vet ganske mye om hva som kommer til å hende før du trykker på play… I alle fall dersom du har fulgt sånn ca med i historietimene. Det kan jo bli ganske spennende på veien, men når du vet hvordan det går til slutt…

Historisk?
Nå er det jo ikke alt i Kon-Tiki filmen som er helt historisk korrekt, noe som ble kommentert og diskutert litt når filmen kom. Helst kunne jeg tenkt meg å sett filmen, før jeg fikk vite om de sidene ved filmen, for det gir en litt dårlig bismak på en ellers veldig bra laget film!

Eventyrlyst
Det er fascinerende med Thor Heyerdahl som tar steget helt ut for å teste teori i praksis. Mot og eventyrlyst manglet det ikke på.

Kanskje en slik film kan inspirere oss til å ta ut på egne eventyr? Om ikke så drastisk, så kanskje noen meter ut over egen komfortsone?

Beundringsverdig
Vi ser i filmen at Heyerdahl må legge ganske store offer ”på alteret” for å komme i mål med sin egen drøm. Hva synes du om dette?

Kommer du ikke hjem?
«Kommer du ikke hjem? Ikke gjør dette mot barna». Hører vi fra Liv Heyerdahl. En kommentar som bør få oss til å tenke litt. Vi drar nok ikke på slike ekspedisjoner, men kanskje er det mange barn som svaner mer tid med far (eller mor?) fordi vi skal nå våre egne mål og drømmer.

Trange kår
Når Sønnen Thor Heyerdahl jr. forteller om sin oppvekst til Dagsavisen, at de hadde svært trange kår selv om faren var mangemillionær, minker i grunn respekten en del for mannen bak Kon-Tiki ekspedisjonen.

Les mer om dette i artikkelen “Uansvarlig nasjonalhelt?” på kulturvinduet.no

Men filmen er bra
Det er kjekt at norske filmer blir så bra, så er dette er absolutt en film å sjekke ut!
Selv om jeg kanskje enda mer anbefaler å se dokumentarfilmen som de fikk Oscar for!

Mest av alt håper jeg denne filmen kan få oss til å reflektere litt over hvordan vi lever våre egne liv, og den reisen vi er på…

Hva synes du om filmen?