Velg en side
Har du sett denne?

Har du sett denne?

En slaktet film…
Den pensjonerte obersten Benjamin Ford (Robert De Niro) lever tilbaketrukket i en avsidesliggende hytte dypt inne i Appalachian-fjellene. En dag får han besøk av Emil (John Travolta), som er på jakt. Men det viser seg at det ikke er elg eller hjort som er byttet Emil er ute etter! Det blir en kamp, mann mot mann.. De har nemlig truffet hverandre før (bokstavlig talt..).

Mye pepper
Dette er en film som har fått mye kritikk, og er neppe en film som bør bli vist i en historietime for å kaste lys over krigen i Bosnia. Bare les noen av omtalene på IMDb. Men det er ikke bare de historiske faktaene (eller mangel på fakta) filmen får kritikk for. Både plott, skuespillere og filmatisk får den gjennomgå. Se vurderingen på Rotten Tomatoes.

Du er advart
Nå skal jeg ikke gå i rette med all kritikken, og påstå at de tar feil. Det kan jeg ikke gjøre… Dette er en film med mye grums!  Men jeg synes likevel at filmen kan være vært å se. For da kan du kanskje dele med meg hva du synes om et par ting…

Spoilers ohoi
Det var spesielt en scene i filmen som fikk meg til å stoppe opp. John Travolta sin karakter forteller om hvor mye grusomt som skjedde i krigen. Men sier at dette ikke tok bort troen på Gud, for menneskene kunne ikke klart å være så grusomme på egenhånd.

Hvordan oppfatter du dette?
Hvilke syn på Gud er det vi møter i denne filmen?

Grusom eller god Gud?
Er det en tanke om at Gud, dersom det finnes en Gud, så må det være en grusom Gud?

Eller er det noe av det samme som C.S Lewis skriver om i Mere Christianity?

“My argument against God was that the universe seemed so cruel and unjust. But how had I got this idea of just and unjust?
A man does not call a line crooked unless he has some idea of a straight line.
What was I comparing this universe with when I called it unjust?”

Bekjennelse
Et gjennomgående tema i filmen er det å bekjenne det en har gjort galt. Men også her er jeg litt usikker på hva filmen egentlig ønsker å formidle.

Hvem er det vi skal bekjenne for og hvorfor?