Velg en side

ComplicatedI går så vi på filmen ” It’s Complicated”, og det stemmer ganske bra…
Livet er kompliser
t!

Jane Adler (Meryl Streep) har – etter et tiår med skilsmisse – et relativt greit forhold til sin eksmann, advokaten Jake (Alec Baldwin). De ble skilt etter at Jake, var utro mot Jane, og Jake er nå gift med sin tidligere elskerinne. Men når Jane og Jake er utenbys i forbindelse med sønnens avgangsseremoni fra College begynner det å bli mer komplisert. De innleder en affære , men det er også andre som er interessert i Jane.

Spørsmålet om hva som er rett å gjøre plager Jane, og hun oppsøker sin terapeut for å få et konkret råd. Han oppfordrer Jane til å fortsette affæren, for det er jo i følge han ingen som kan bli skadet av det…

Men stemmer dette?

I filmen ser vi flere personer som blir påvirket og såret av det som Jane og Jake holder på med. Barna som er involvert for eksempel.

På mange måter synes jeg filmen tar veldig lett på et så alvorlig tema som skilsmisse er (det er jo en slags komedie, men er egentlig skilsmisse noe å lage humor av?).

Noen av venninnene til Jane gir utrykk for at det er litt galt av Jane, å ha denne affæren med Jake… Så applauderer de det stort sett. Hun fortjener å slå seg litt løs.

På en annen side viser filmen faktisk hvor vanskelig det kan være for de som blir berørt både av skilsmisse og utroskap. Og selv om terapeuten sier at ingen blir skadet, viser filmen det motsatte.

Har du sett filmen? Har du noen tanker om hvordan den tar opp denne tematikken…?