Velg en side

Utklipp fra VG

VG skriver i dag om Josef Fritzl som ble dømt til livstidfengsel for å ha kidnappet sin egen datter, holdt henne innesperret i et fangehull i kjelleren sin i 24 år og satt sju barn på henne.

Det er ingen tvil om at han har gjort grusomme ting, og fortjener å sitte i fengsel, som det står på døren til cellen hans: «Fengslingsslutt: Døden».

Det er også lett å forstå at familien finner det vanskelig å tilgi! Og kanskje tenker vi at det umulig kan finnes tilgivelse for sånne som Fritzl…

Men eg trur Bibelen forteller oss noe annet!
I dag var eg på Møre Ungdomsskule i Herøy og hadde andakt, og her er noen av de bibelversene eg delte med dei:

”Mine barn! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde…
Og hvis noen synder, har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige. Og han er en soning for våre synder…”
1. Joh.2.1-2a

“Men der synden ble stor, ble nåden enda større.” Rom.5.20b
Så ut fra Bibelen, ser vi at det til og med kan finnes tilgivelse for sånne som Fritzl. Men er vi egentlig så mye bedre…?

Bibelen sier at vi alle har “bommet på målet” i forhold til Gud sin standar for livet.
“Alle har syndet og står uten ære for Gud” Rom 3.23
Så i møte med en hellig Gud, er det ikke berre Fritzl som har eit problem, det har vi alle som har brutt med Guds bud i større eller mindre grad… (Eller kjenner du noen som er 100% perfekt?)

Men…
Heldigvis for oss, forteller også Bibelen om hva Gud har gjort for å fri oss ut fra “vårt fengsel”, og for å redde oss fra døden!
Han kommer nemlig selv inn i verden, som et menneske (Jesus). Jesus lever ett 100% perfekt liv, uten synd. Han bytter plass med oss (tidenes byttehandel, eller  “det salige bytte”  kaller Luther det), han tar vår straff på seg, og dør den døden eg (og Fritzel) fortjener.
Les mer om dette på OmGud.net

Johannes skrive sånn:
“Sier vi at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.” 1.Joh.1.8-9
Og Jesus sa dette til de som var sure fordi han hang sammen med “folk som Fritzl”
«Det er ikke de friske  som trenger lege, men de syke.  Matteus 9.12
– – –
Dette var bare noen korte tanker etter å ha sett oppslaget på VG.no i dag, rett etter å ha hatt andakt om dette temaet. Kanskje blir du provosert, sint, trist eller nyskjerrig…? Eg synest det er flott med alle som skriver kommentarer til innlegg på bloggen. Men av og til er det ikkje alle som havner på nett…  Dersom det blir for “stygt språk” eller personangrep… Kanskje du blir provosert av det også, men sånn er livet her på lekendelett 😉