Velg en side

Sjekk ut denne…

Husker du…
Det er noen år siden suksessen Happy Feet rullet over skjermen. Vi ble kjent med pingvinen Mumle som ikke kunne synge (noe tilsynelatende alle pingviner kan..). Mumle fant sin identitet og kjærlighet gjennom dansing. Dette var en veldig bra animasjonsfilm, som vant Oscar for ”Best Animated Feature Film of the Year”.

Spørsmålet er om det er mulig å lage en like bra oppfølger?

I Happy Feet 2 møter vi igjen Mumle som er blitt pappa til Erik. Filmen starter med at Erik på samme måten som med faren sliter med å ”finne seg selv” og sitt talent. Han kan verken synge eller danse, og forlater flokken sin i frustrasjon over å ikke passe inn.

Heldig vis har han noen gode venner som blir med på reisen, og på letingen etter meningen med livet…

De møter den litt spesielle ”pingvinen” Sven, som kan fly. Han deler sin livsvisdom med Erik, en form for ”name it, and clame it” teori. Som en slags blanding av en tv-predikant og The Secret.

Men historien tar en ny vending når de oppdager at resten av keiserpingvinene blir fanget bak et stort isfjell.

Nå fungerer ikke tankekraftteorien til Sven særlig bra, så nå må alle samarbeide for å redde de innestengte keiserpingvinene.

Positivt
Det var en ren fryd å sette på denne filmen i hjemmekinoen. Vi så den på Blu-ray og det kan absolutt anbefales. Filmen er fantastisk bra laget, så det er vakkert å se på!

Som en familiefilm fungerte den også bra. Var kanskje en smule skummel til tider, men med et trygt fang å krype opp på virket det som om både store og små koste seg.

Mindre bra…
Det er kanskje ikke overraskende at det er vanskelig å lage gode oppfølgere. Biler 2 er for eksempel enormt dårlig i forholdt til originalen, for ikke å snakke om Shrek filmene…

Famlende
Med Happy Feet 2 virker det som om de ikke helt klarer å finne en bra historie å fortelle. Det blir litt for famlende, spesielt i starten av filmen.

På norsk
Vi måtte se filmen med norsk tale (hva gjør en ikke for å beholde familiefreden?), dette legger nok en demper på filmopplevelsen for oss voksne. Jeg har ikke fått tid til å se den med originalspråket enda, men det er absolutt fristende! Tipper Brad Pitt, Robin Williams, Matt Damon og Elijah Wood gjør en litt bedre jobb en de som dubber til norsk. Tror også speslielt sangene fungerer bedre i den originale filmen.

Konklusjon
Alt i alt en visuelt bra film som kan kanskje kan få store og små til å tenke over verdien av å samarbeide og hjelpe hverandre. Og følger du godt med kan du kanskje bli litt utfordret på de store eksistensielle spørsmålene av noen ørsmå, men vittige krill…

 

 

Har du sett filmen?
Hva er din dom?