Velg en side

En ny, men gammel verden
I denne filmen blir vi invitert inn i regissørens verden, en verden ganske annerledes enn den vi kjenner. Rama Burshtein er nemlig ortodoks jøde. Hun er til vanlig med i et fellesskap som ikke har tv. Dette er hennes første spillefilm. (Les mer om filmen og regisøren her)

Klar for bryllup
Vi møter en ung jente som venter på å bli koblet opp mot en passende ung og lovende gutt. Men så skjer det noe tragisk. Søsteren som er noen år eldre dør og etterlater seg mann og barn.

Et tomrom
Det blir et stort tomrom i livet til familien, og spørsmålet er om noe eller noen kan fylle dette tomrommet, derfor tittelen Fill the void….

Anbefales
Dette er en vakker, trist, varm og ganske spesiell film. Liker du å ”smake” på andre kulturer er dette filmen for deg. Jeg skulle ønske at vi kom enda mer på innsiden og fikk en enda bedre forståelse og forklaring av teologien til dette miljøet. Kanskje det er noe av hensikten, å gi oss lyst på mer…? Det var flott å lytte til Rama Burshtein fortelle om filmen og jeg håper hun får mulighet til å lage enda flere filmer!