Velg en side

Har du sett denne?

Søt musikk…
Her om kvelden snek jeg meg til å se en romantisk komedie-musikal av Woody Allen. Det er ikke ofte jeg ser musikal på egen hånd, men kona er ikke så enormt fan av Allen, så her fikk jeg opplevelsen for meg selv…

Sang og dans
Generelt synes jeg det er litt slitsomt når folk bryter ut i sang og dans midt i en film, men det kan jo også ha en viss sjarm med seg. I denne filmen la Allen vekt på at folk skulle synge som ”vanlige folk”. Slik som vi kanskje gjør i dusjen (?). Husker jeg rett er det bare Drew Barrymore som blir dubbet (siden hun vist nok skal være tonedøv…).

Orginalt?
Plottet i filmen er ikke spesielt originalt. Vi møter ymse mennesker som har forskjellige utfordringer på det romantiskeplan. Kjærlighet kan være vanskelige greier å finne ut av og leve med. Men med en dose av Allens humor og en bra stab med skuespillere blir dette absolutt verdt å få med seg!

Noe å være obs på
Allen må også i denne filmen innom døden, og hvor lite kontroll vi mennesker har over vår skjebne. Et av poengene som kommer frem (formidlet fra det hinsidige) er at vi må more oss mens vi kan. Det finnes altså ingen mening ut over den gleden vi kan oppleve her og nå (i følge Allen). Noe som passer godt inn i livsfilosofien til Allen.

Her er et sitat fra et intervju i Aftenposten:

”Ting har gått veldig bra for meg. Jeg har også vært lykkelig gift i 15 år nå, og har to flotte barn, utbreder Allen.
– Men, du vet, vi snakker lykke innenfor rammene av en miserabel, meningsløs eksistens. Jeg gjør så godt jeg kan, presiserer han.”

Hva tenker du om den måten å se på livet?