Velg en side

End of Watch – Et glimt inn i en tøff hverdag som politi i Los Angeles

Vi blir med Brian og Mike ut på patrulje, inn i flammende hus og vanskelige situasjoner. Dette er ikke en film for den som ikke vil se den mørke siden av tilværelsen i LA. Den er filmet på en ganske spesiell måte, med videoblogg og dokumentar preg, noe som gjør at du kommer veldig nært inn i handlingen.

Kanskje litt for nært?

Reelt?

Det er grunn til å tro at filmen gir et ganske reelt bilde av hvordan livet som politi i en slik setting kan være. Jake Gyllenhaal og Michael Peña, som spiller Brian og Mike, brukte fem måneder sammen med LAPD for å lære om politiyrket.

Språkbruk er også (slik jeg oppfatter det) svært virkelighetsnær, og ord som “fuck” er i følge IMDB brukt 326 ganger i løpet av filmen. Her er ikke noe ”pyntet” på, for å gjøre filmen lettere å selge…

Anbefales (for noen)

Dette er en sterk film, som du neppe går uberørt fra. Men dette er ingen lett film å se, så du må kjenne deg selv og dine egne grenser før du setter på denne filmen!

Den satte i alle fall tankene mine i sving

NB: Her er en diskusjonsguid fra Damaris

Her er noen av mine tanker etter å ha sett filmen:

NB: Fare for spoilers!

 • Viktig jobb
  Hvordan ville samfunnet vært uten lover og regler, og uten mennesker som jobber med passe på at disse lovene blir overholdt?
  Nå har vel ikke politiet her i Norge en fult så tøff hverdag som de i filmen (enda), men jammen er jeg glad for at noen gjør den jobben.
 • Ondskap
  Det er mye ondskap i filmen, og det blir avslørt som nettopp dette, ondskap! Hva er det som gjør at mennesker oppfører seg slik mot hverandre?
 • Selvoppofrende 
  Et viktig tema i filmen er det å ofre seg selv for å redde andre. På mange måter er hele politistyrken en gjeng med mennesker som er villige til å ofre seg selv (eller i alle fall sette sitt eget liv på spill) for å redde andre.

Hva tenker du om det, at noen kan ofre seg selv for at du skal få leve?