Velg en side

Du finner den på en dvd nær deg…

Ok, litt dust overskrift…
Men dersom du har sett, eller kommer til å se filmen “Diggers” hadde det vært veldig kjekt om du skrev en kommentar med din opplevelse av filmen!

Diggers er en ”coming-of-age film” med fokus på vennskap, forholdet til familie, men kanskje mest av alt om det å ta valg.

Vi møter en vennegjeng fra arbeiderklassen, som vokser opp i The Hamptons, på den sørlige kysten av Long Island, New York. De har fulgt i fotsporene til fedrene sine, og jobber som musling fiskere (eller fangere?).

Paul Rudd spiller hovedpersonen ”Hunt” som står fremfor et viktig vei valg: “Skal han fortsette livet som før, eller skal han velge å reise ut i verden å prøve lykken der”.  Dette er forresten den beste filmen jeg har sett med Paul Rudd i hovedrollen…

Dersom du liker litt ”rolige” filmer, der personskildringer er viktigere en rask action er Diggers en film du kan sjekke ut. Med lun humor, og et ærlig fokus på hvordan livet kan være på godt og vondt. Tips til en en film i samme sjanger “Beautiful Girls” (en av mine favorittfilmer…)

Valgets kval?

Kommer du til å velge å se denne filmen? De valg vi tar, og det vi velger å ikke gjøre får mer eller mindre konsekvenser både for oss og de rundt oss.

Kanskje en film som Diggers kan hjelpe oss til å reflektere litt rundt våre egne liv, og våre valg?

Noen spørsmål viss du vil snakke om filmen:

  • Hva synes du om filmen?
  • Hvem i filmen ble du mest fasinert av?
  • Hunt bor bare en liten kjøretur borte fra New York, men han har aldri utforsket byen. Hva er det som har holdt han tilbake? Hva synes du om dette?
  • ”Feil valg, kan lede til store oppdagelser” hører vi i filmen, har du opplevd dette selv?
  • Temaet abort blir berørt i filmen, hva synes du om den delen av filmen?
Les mer om filmen på Rotten Tomatoes eller IMDB