Velg en side

Ikke se denne…
Dette er en film jeg ikke anbefaler deg å se, dersom du ikke er klar for en veldig mørk og dyster film. Jeg syntes i alle fall at den var rimelig ubehagelig å se.

Europa sliter
Filmen handler om en ung homofil mann som reiser fra Australia til Europa for å spre asken etter faren som har tatt selvmord. Han leter etter svar på en del store spørsmål, men er han klar for å oppdage sannheten?

Sant, men ikke godt
Fra et kristent perspektiv kan vi i alle fall si at denne filmen avslører den mørke og hjelpeløse tilværelsen verden og menneskeheten er i. Sånn sett var kanskje dette den av filmene vi så på London Film Festival som fikk tankene mest i sving, men også den filmen jeg helst skulle latt være å se… (Samtidig som jeg gjerne kunne sett den en gang til på dvd, for å reflektere mer over det som blir presentert. Men da er det en del scener jeg ville spolt forbi.)

Problemet?
For hva er det egentlige denne filmen sier at er menneskehetens store problem?
Hvilket syn har de på jødene sin betydning i Europa sin historie? (Er det bare meg, eller er dette en ganske antisemittisk film?)

En ting jeg merket meg med filmen

Føler seg skitten
En av personene vi møter kommentere morgenen etter en natt preget av rus og sex at hun føler seg skitten, og at hun derfor bør slutte med narkotika. Som kristne kan vi vel bekrefte dette? Når vi bryter med Guds design for hvordan vi skal leve, er det som om vi skitner oss ut. Heldigvis for oss er det ikke slik at vi selv må ta oss sammen for å klare å bli kvitt dritten i vårt eget liv. Derimot sier Bibelen at Jesus kan rense oss fra all synd. Sånn jeg opplevde denne filmen viser tydelig at vi mennesker har ett problem, men den viser ingen løsning, ingen lyspunkt. Derfor er jeg takknemlig for at vi ikke bare har en Dead Europe film. Vi har også en levende frelser! Et lys i mørke!

PS: I en annen del av filmen ser vi nettopp (mer enn vi ønsker kanskje) at hovedpersonen løper skitten (og naken) til en elv og vasker seg ren. Kanskje viser dette en lengsel vi mennesker har…?

Har du sett filmen, er jeg spent på å høre dine tanker om filmen!