Velg en side
Har du sett denne?

Har du sett denne?

En mørk film
Vi blir tatt med inn i en verden av korrupsjon, vold og hevn. Kidnapping og drap er dagligdags, og finnes det egentlig noen helter her? Vi møter en politi, en gissel og en hustru. Historier og tidslinjer blandes sammen, og det er ikke alltid like lett å forstå hva som skjer. Sånn sett er det en film jeg gjerne skulle sett en gang til.

Mexico City
Du får kanskje ikke lyst til å reise på ferie til verdens farligste by, Mexico city, etter å ha sett denne filmen.. For dette er ingen behagelig film å se. I alle fall satt jeg igjen med en ganske rar følelse etter å ha sett den. Og det er ikke en film jeg vil anbefale til hvem som helst!

Tankevekkende
Men det var noen ganske tankevekkende påstander som ble presentert i filmen. En av de som fikk meg til å sette på pause en liten stund var denne:

”Det finnes ingen rettferdighet her i verden. Vet du hvorfor?
Fordi Gud tilgir alt…
Han tilgir oss for alle syndene våre!”

Hva tenker du om et slikt syn på Guds nåde?

En annen påstand:

”Hvis du vil fortelle historien din, så fortell en god historie”

Hva tror du de mener med dette?
Skal vi dikte opp gode historier om livet vårt, som vi kan fortelle videre? Eller skal vi leve liv som er gode, slik at historien vår faktisk fortjener å bli fortalt?

Behov for lys
Dette er en film som setter søkelys på korrupsjon og ondskap, og som på den måten kanskje kan være med å avsløre mørke i en verden som har desperat behov for mer lys…

Noen spørsmål til å gruble litt over:

  • Hva sier denne filmen om hevn?
  • Finnes det spor av håp i filmen, eventuelt hva er det?
  • Hva synes du om påstanden at ”Gud tilgir alt”?
  • Regisør Everardo Valerio Gout velger å filme veldig nært personene i filmen, hva gjør dette med måten du opplever filmen?