Velg en side

Har du sett denne?

Liker du Country?
I tilfelle kan det jo hende du liker denne filmen!
Jeg liker ikke country musikk…
(Men av og til må kona få lov til å bestemme film…)

Intriger og kritisk blikk på musikkbransjen
Vi møter den dalende country-stjernen Kelly Canter, rimelig greit spilt av Gwyneth Paltrow. Hun sliter med å få livet til å fungere, både på hjemmebane og på scenen, og flykter inn i rusen..

Unge og fremadstormende?
Vi møter også den unge Beau Hutton, spilt av Garrett Hedlund. Han er mer opptatt av ekte musikkglede, enn berømmelse og penger. Leighton Meester har også tatt turen fra Gossip Girl, og inn på scenen. Hun spiller Chiles Stanton, en skjønnhetsdronning som får være med på scenen, mer på grunn av utseende en stemmeprakt.

Viktig valg
Beau og Chiles får se både berømmelsens forside og bakside, og må selv velge hvilken vei livet skal ta videre. Hva de velger kommer neppe som et sjokk.

Se heller..
Det kan virke som om denne filmen er inspirert av Crazy Heart som kom i 2009. Så har du ikke sitt filmen der Jeff Bridges spiller en sliten country sanger, bør du heller prioritere denne… Og har du sett Crazy Heart kan du fort bli skuffet av Country Strong. Det eneste filmen er noen lunde sterk på er som sagt country musikken..

Idol
Det filmen på en grei måte viser er hvor vanskelig det er å ”tjene to Herre på samme tid” (Jesus snakket jo om dette…). Filmens påstand er at en må velge mellom berømmelse og kjærlighet, og statistikken på skilsmisser fra Hollywood kan kanskje vise at filmen har et poeng? Filmen viser også hvor vanskelig det er for et menneske å være et idol (jmf. Idol – fra gresk eidelon, ‘bilete’) betyr egentlig gudebilde som en dyrker som en avgud.) Vi mennesker har en tendens til å tilbe det skapte i stede for skaperen. Men det sprøs om våre idol kan tåle presset?

Kelly Canter klarte det i alle fall ikke…

Har du noen tanker om filmen?