Velg en side

Ingen feelgood film…

Kanskje ikke den beste filmen å se, dersom du føler deg litt småsjuk…
Jeg følte meg ikke helt på topp i går, tett nese og vondt i hode. Krøp derfor under et teppe og fant frem filmen Contagion. Kanskje ikke et sjakktrekk. Formen ble ikke nevneverdig bedre, men konklusjonen er uansett at dette er en viktig og bra film!

Filmen
I Contagion følger vi spredningen av et livsfarlig virus, fra Hong Kong og ut i hele verden! Vi ser hvor fort en slik pandemi sprer seg, utfordringen med å håndtere og å få kontroll over sykdommen.

Dyktige folk
Regisør Steven Soderbergh har et bra team av kjente skuespillere med på laget, og de gjør som forventet en bra jobb. Men en utfordring i en slik historie, der vi møter mange ulike personer, er at vi blir litt for lite kjent med de ulike karakterene til å føle en sterk sympati med det de opplever. På en annen side kan det være et pluss for filmen at den på denne måten ikke blir for sentimental.

Realisme?
Alt i alt virker det som om det er et mål å gi en ganske nøyaktig fremstilling av hva som eventuelt kan hende dersom en slik pandemi en dag banker på døren. Jeg har jo ikke peiling på om dette stemmer, har du?

Løp og kjøp
Denne filmen gir deg lyst til å løpe til Rema 1000 og tømme hyllene for hermetikk og antibac…

Har du sett filmen?