Velg en side

Anbefales!

En øvelse i empati
Beautiful Boy er et drama fra 2010 av Shawn Ku. Vi går sammen med Bill (Michael Sheen) og Kate (Maria Bello) gjennom det som må være noe av det mest grusomme foreldre kan oppleve.

Sønnen deres, som går første året på universitetet, møter en dag opp med våpen på skolen. Han skyter mange elever og lærere, og tar til slutt sitt eget liv.

Tilbake sitter foreldrene som prøve å finne en forklaring, og en måte å gå videre i livet på.

Modig
Dette var en film som traff meg hardt i magen. Jeg synes det er modig gjort av Shawn Ku å lage en film som tar opp dette temaet, og ser på en slik tragedie fra denne synsvinkelen! Ikke akkurat oppskriften på en feelgood publikumssuksess, men en film jeg mener det er vel verdt å se! Her kan du forresten lese et intervju med regissøren om hva som inspirerte han til å lage den.

Glimrende laget
Michael Sheen og Maria Bello gjøre en veldig troverdig tolkning av foreldre i sorg. Michael Fimognari bruker kamera slik at vi får følelsen av at vi er der sammen med hovedpersonene. Som om vi står å kikker inn i livet deres. Dette gjøre filmen svært nær og personlig. Jeg synes ofte at håndholdt kameraføring kan bli litt slitsomt, men her er det bare den perfekte måten å understreke handlingen på.

Sorg
Det er mye smerte i denne filmen, og vi følger sorgprosessen steg for steg. Utfordringer i møte med media, familie, venner og folk på jobb. Vi ser hvor lett det er for andre å felle knusende dom over mennesker og situasjoner de ikke kjenner til…

 

 

Dersom du har sett filmen, skulle jeg gjerne hørt hva du synes om den!