Velg en side
Har du sett denne?

Har du sett denne?

Film ”fra Stord”
Når folk fra Stord lager film, så er en jo nesten programforpliktet til å sjekke ut resultatet. Og når regissøren (Magnus Martens) til og med kommer fra Sagvåg (og er sønn til læreren jeg hadde i forming på ungdomsskolen) er det nesten ingen vei utenom. Så når jeg oppdaget Arme Ridderebiblioteket på Stord, havnet den i dvd-spilleren en kveld kona var på jobb…

Handlinge
Fire arbeidskolleger får tolv rette i tipping og vinner 1,7 millioner. Spørsmålet er bare hvordan de skal fordele pengene… 1,7 mill delt på 1 eller 2 er mer en 1,7 mill delt på 4. Blod spruter, og gjengen krymper.

Intet nytt under solen…
Filmen i seg selv, er ikke det verste jeg har sett av norsk film. Skuespillerne, kanskje spesielt Henrik Mestad, gjør en bra jobb. Og jeg liker scenene fra forhøret.  Men jamt over føles det som om vi ser på en samling av klipp fra andre filmer (som jamt over er mye bedre).

For meg virker det i alle fall som om veldig mye er ”inspirert” av filmer som ”The Usual Suspects”, Fargo, Dødlig våpen 3 og ” Lock, Stock and Two Smoking Barrels (og andre filmer av Guy Ritchie.).

En helt ok kopi?
Alt i alt er det en bra produksjon, bra laget og alt slikt. Men for meg ble dette bare en litt blass (men altså helt ok) kopi… Spørsmålet blir bare hvorfor se en kopi, når du kan se originalen?

En annen sak er jo at de alle fleste filmer, er inspirert av andre filmer. Men her synes jeg det blir for tydelig, og for lite nytenkning.

Det jeg likte minst…
Selv om dette ikke er en seriøs film (i alle fall ikke med et seriøst plott), blir det brukt litt for enkle løsninger for å få kabalen til å gå opp. Det som liksom skal være en artig vri på historien, blir for åpenlyst og du vet hvordan det kommer til å ende, ca 30 min før filmen er slutt. Dette er altså ikke en film som inviterer deg til å analysere og stille logiske spørsmål til handlingen.

Den satser alt på at du er fornøyd, så lenge folk dør på mer eller mindre blodige måter…

Har du sett Arme Riddere?
Hva synes du?