Velg en side

Anbefalt film!

Dette er en ganske spesiell film
Vi følger et godt voksent ektepar gjennom årets fire årstider. Gerri og Tom har klart å forbli gift og lykkelig, og vi ser hvordan de bryr seg om venner, kollegaer og familie som alle har forskjellige utfordringer i livene sine.

Pessimistisk eller hjertevarm?
Noen vil kanskje oppleve dette som en ganske pessimistisk og trist film, men den har også mange gode øyeblikk å by på.

Du må i være innstilt på en film som går ganske sakte, med mye dagligdags dialog. Ikke en standard film, men absolutt vel verdt å få med seg.

 

Anerkjent 
Filmen har fått veldig gode omtaler på Rotten Tomatoes  og IMDB

Noen av mine tanker
Slik jeg opplevde filmen er kolonihagen Gerri og Tom steller med gjennom hele året et viktig stikkord. Det er noe som heter å ”høste det du sår” og vi ser det både i kolonihagen, men også i livene til rollefigurene i filmen.

Det tar tid, arbeid og omsorg å holde kolonihagen i stand. Det er ikke alltid like moro, men de gjør det like vel.

Overfører vi dette på ekteskap, vennskap, forhold til familie ser vi at også her får de valg en tar konsekvenser for livet videre.

Gerri og Tom har tatt seg tid til å pleie ekteskapet, og vi ser at de har et godt forhold til hverandre. Andre i filmen har prioritert annerledes, og vi ser fruktene av dette.

Aner ikke om det er dette regisøren Mike Leigh har i tankene, men det var i alle fall det som slo meg som et av hovedbudskapene i denne filmen.

Hva tror du?