Velg en side

Denne bør du få med deg!

En glimrende film!
Vi møter den forsiktige Adam, spilt av den enormt dyktige Joseph Gordon-Levitt. Han har alltid levd rolig og forsiktig. For eksempel har han ikke lappen på bil, fordi så mange omkommer i trafikken.

Diagnosen
Men en dag tar livet en brå vending, han får vite at han har kreft, og det er 50 – 50 sjans for at han kommer til å dø. Sammen med vennen Kyle (Seth Rogen) må han finne en måte å takle livet og eventuelt døden.

Tankevekkende
Dette er en film som tar opp et stort og vanskelig tema, på en flott måte. Den blir ikke for sentimental, men viser verdien av venner og familie når en går gjennom tøffe perioder i livet.

Realistisk
Filmen er løst basert på forfatteren Will Reiser egne erfaring med kreft. Seth Rogen spiller mer eller mindre seg selv i filmen, for han er vennen som gikk sammen med Will Reiser gjennom denne opplevelsen.

Godt skuespill!

  • Joseph Gordon-Levitt er en genial skuespiller, og det ser vi tydelig i denne filmen. Han leverer en svært troverdig rolletolkning.
  • Seth Rogen spiller en mer vulgær type (kanskje ikke et sjokk), som gjerne utnytter vennen sin sykdom til å treffe damer. Det hadde vært interessant å vist om han var slik i den virkelige historien, eller om det er et filmatisk grep for å skape et ” comic relief”…
  • Anna Kendrick spiller terapeuten som skal hjelpe Adam til å finne frem i sine egne følelser i møte med kreften. Hun gjør en svært sjarmerende figur!

100%
Dette er en film jeg tror de fleste kan like, og ha godt av å se. Hva tror du? Mange av oss kommer til å oppleve at noen vi kjenner (eller kanskje også en selv) får en slik diagnose. Da kan denne filmen gi oss noen tanker om hvordan en kan møte en slik utfordring.

Døden
En annen side er at vi faktisk har en rimelig stor sjanse for å en dag måtte se døden inn i øynene. Dette er jo noe vi ikke liker å tenke på, og vi tror kanskje, som Adam, at vi kan gardere oss mot dette… Viss vi tar nok tran, eller noe i den dur.
Men alle, uansett hvor forsiktig en lever, kommer før eller siden der at løpet er slutt.

Eksistensielt
Det eneste som kanskje mangler i denne filmen er fokus på de aller dypeste spørsmålene. Hva skjer egentlig når en dør? Finnes det noen Gud, evig liv eller evig død? Dette går ikke filmen mye inn på. Kanskje det ville vært en litt tyngre film å selge dersom de gikk inn på dette? Men jeg tror de fleste mennesker i en slik situasjon vil bruke litt mer tid på de store eksistensielle spørsmålene…

Hva synes du om filmen?